x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Compliance immobiliari

Actualitzada 18/06/2018 a les 06:47
    Vladimir Fernàndez Armengol
El sector de les activitats immobiliàries representa un 10% de PIB andorrà, i el darrer any s’ha consolidat com un dels sectors que més creix al nostre país. La recuperació del sector i l’augment del nombre d’operacions immobiliàries implica, de manera proporcional, un major risc en el compliment de la normativa vigent relativa a la prevenció del blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme.
La Llei 14/2017, en el seu article 2, identifica com a subjecte obligat (entre d’altres) els agents immobiliaris que realitzin activitats relacionades amb la compravenda d’immobles. Per tant, resulta essencial prevenir que una gran activitat de compravenda d’immobles pugui atreure organitzacions i/o persones amb la intenció d’integrar fons d’origen il·lícit a l’economia andorrana.

Els agents immobiliaris han de procurar prestar especial atenció a la identificació dels compradors i intermediaris, establint una metodologia per valorar el risc que aquests representen de blanqueig de capitals en funció del país d’origen del client, la seva activitat professional, així com obtenir informació sobre l’origen dels fons utilitzats per realitzar la compravenda. En cas de detectar operacions que puguin ser sospitoses, la llei ens obliga a comunicar-les a la Uifand, que és l’òrgan supervisor en matèria de prevenció de blanqueig de capitals a Andorra. En cas de no complir amb les nostres obligacions, el legislador ha inclòs sancions que en el pitjor dels casos podrien arribar fins a 1 milió d’euros i la revocació de l’autorització per fer l’activitat empresarial.
Però què poden fer els agents immobiliaris davant d’aquestes noves responsabilitats? El primer és adquirir coneixement assistint a alguna conferència o curs de formació específiques.

Complir amb la legislació vigent és vital per reforçar la imatge i professionalitat del sector i allunyarà els clients no desitjats de l’economia andorrana.

*Vladimir Fernàndez Armengol, Soci de Crowe
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts