Les set claus

Reciclar bé!

Equivocar-se reciclant és ‘peccata minuta’ veient les bestieses a escala mundial

Creat:

Actualitzat:

“T’hem vingut a veure per ajudar-te a reciclar bé!” Aquest és el missatge del passamà que em vaig trobar sota la porta de casa fa uns dies. Difícilment em trobaran a casa en horari laboral, però celebro la iniciativa del departament de Medi Ambient amb aquesta campanya informativa que pretén fomentar el reciclatge, i que aquest es realitzi de forma més correcta.

I és que, malauradament, és habitual trobar-se un desgavell de residus en els diferents contenidors. Aquest fet és potser degut a la manca de consciència sobre la necessitat de reciclar d’alguns o a la manca d’informació per a fer-ho de forma correcta d’altres. Sigui el que sigui, aquestes campanyes tenen tot el sentit per a sensibilitzar la població.

Però equivocar-se de contenidor és peccata minuta veient les bestieses que es fan en el medi ambient a escala mundial. Les grans indústries segueixen generant un elevat nombre de residus, contaminant tot el que calgui per a la seva producció. És cert que algunes empreses ja estan sensibilitzades en qüestions ambientals, però molt sovint prevalen els interessos econòmics abans que la reducció d’emissions de CO2 o la contaminació de l’aigua. Els estats són els que han de determinar accions per preservar el medi ambient, però les reaccions dels mandataris no són sempre les desitjades. Alguns dels dar­rers exemples són la retirada dels EUA de l’Acord de París contra el canvi climàtic, les discrepàncies en la darrera cimera del G-7 en qüestions ambientals o la incapacitat de posar-se d’acord en els compromisos per a reduir els plàstics als oceans.

Malgrat saber que reciclar a la llar té poca incidència en la globalitat del planeta, o malgrat trobar-nos paper al contenidor groc o plàstic al verd, alguns seguirem aportant el nostre granet de sorra. Tenir quatre bosses d’escombraries a casa és una forma de tenir el sentiment de contribuir a la preservació del medi ambient, dins la nostra petita escala.

tracking