Foc i lloc

25 anys

Sempre ens ha anat millor quan les relacions han estat bones

Creat:

Actualitzat:

L’any en què hem celebrat el 25è aniversari de la nostra Constitució, celebrem també la mateixa efemèride de molts altres esdeveniments clau per al nostre país, cosa que demostra la importància que va tenir l’aprovació del text constitucional en la transformació política i social del país. Un dels més importants és el 25è aniversari de les relacions bilaterals amb Espanya i França. La història del nostre país no es pot entendre sense posar en relleu la importància de les relacions amb els nostres veïns, ja que des de fa molts anys el nostre desenvolupament econòmic ha vingut, en gran part, per les relacions econòmiques que hi hem establert.

Sempre ens ha anat millor quan les relacions amb els dos països han estat bones, i és per això, i conscients d’aquesta importància, que tots els governs sempre han treballat perquè aquestes relacions fossin les millors possibles. En uns anys de grans reformes imprescindibles en l’àmbit econòmic i social al nostre país, les bones relacions amb els nostres veïns ha estat un element clau per a tenir el màxim de garanties que aquests canvis s’assolien amb èxit.

La signatura dels primers convenis per a la no doble imposició, la millora de les infraestructures de comunicació, els convenis de col·laboració en matèries com seguretat i protecció civil, salut i Seguretat Social, en temes judicials i de prevenció de delictes, per citar-ne els més rellevants, és la prova fefaent d’aquestes bones relacions. Avui podem afirmar que arribem a aquesta celebració del 25è aniversari en un moment francament bo en aquest sentit. En un moment en el qual Andorra està negociant un acord d’associació amb la UE, conscient que no pot restar aïllada de l’entorn i que l’accés al mercat únic europeu és una gran oportunitat per obrir noves oportunitats a les futures generacions, el suport tant d’Espanya com de França en aquestes negociacions és i serà clau perquè aquest sigui el màxim de beneficiós per a Andorra i perquè es respectin les nostres especificitats en tots els àmbits de negociació.

És per això que el missatge inequívoc expressat per tots dos països de ple suport a Andorra en la negociació de l’acord d’associació és el millor regal que podíem tenir en el marc d’aquesta celebració.

tracking