Foc i lloc

L'exemple dels socialdemòcrates

Apostem per empoderar la dona, per la transparència i per la meritocràcia

Creat:

Actualitzat:

L’elecció de Pedro Sánchez com a president espanyol és una bona notícia per a la família socialista i socialdemòcrata arreu. I també, òbviament, a Andorra, on sovint el que passa als països amb més influència i vincles té una rellevància important. A l’Estat dels nostres veïns (no geogràfics però sí emocionals) portuguesos un govern socialista i socialdemòcrata està portant la vida política portuguesa amb encert i transparència generant progrés i equitat.

Què pot aportar l’ideari socialista i socialdemòcrata al nostre país? En quins bons exemples ens podríem emmirallar dels nostres veïns i amics? Deixeu-me que, entre altres aspectes, en destaqui tres: transparència i veritat, atorgar el veritable paper a les dones i la meritocràcia i la igualtat d’oportunitats. Després d’etapes de control i manipulació de la informació, de retrocés en la llibertat de premsa i d’informació, de dubtosa gestió dels diners públics, quan no de corrupció, els governs socialistes i socialdemòcrates representen l’opció de recuperar tot allò que s’ha perdut amb la dreta i que els ciutadans coneguin la realitat de la situació, les veritables dades i gaudeixin d’una gestió transparent dels diners públics.

A diferència dels models patriarcals propis de la dreta, tant per la seva acció de govern com en la mateixa estructuració i composició dels executius i dels òrgans directius dels partits, els socialistes i socialdemòcrates, tant en clau interna com quan tenen l’oportunitat de prendre decisions, atorguen a les dones el veritable paper que els cor­respon i que permet capitalitzar en benefici col·lectiu el potencial, talent i capacitats de la població femenina. El retorn a un model meritocràtic és essencial al nostre país, perquè cadascú pugui obtenir el que mereix, pel que treballa dia a dia, pel que està preparat i capacitat. Després d’anys de proliferació d’amiguisme, clientelisme, de creació de veritables oficines de contractació i d’adjudicacions a dit, ens mereixem un model on existeixi igualtat d’oportunitats i reconeixement dels mèrits i esforços.

No podem ni volem oblidar els socialdemòcrates que la paraula societat significa convivència de ser individuals amb harmonia, ajudant-nos els uns als altres amb respecte, igualtat d’oportunitats i tracte equitatiu.

tracking