x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Una “lectura intel·ligent”

Actualitzada 03/06/2018 a les 06:45
    Eduard López Mirmi
Les minories o oposicions en el si del Consell General, ja fa anys i panys que no combreguen amb les regles del joc que ens proposa la Llei electoral vigent. Ara, davant del fet gairebé implacable de no poder tombar el sistema, una part d’aquests grups ens plantegen –ells en diuen– una “lectura intel·ligent” –jo hi afegiré, engi-nyosa– d’aquesta llei. Aquesta “lectura intel·ligent” passaria per una barreja macedònica territorial, res a veure amb els Balcans, i ho dic per algun ideòleg de raça, també prou enginyós, que amablement dedica una estona a llegir-te. El meu és un exercici perillós, perquè et deixa a parir cruelment si li portes la contrària, si discrepes, enfrontant-te temeràriament a la seva ment prodigiosa. No obstant això, assumiré els meus actes i escrits a risc de despertar la fera, plantejant el meu modest sentir i la meva senzilla idea amb l’objectiu d’afrontar una nova Llei de comicis.
D’entrada, i de forma resumida, penso que ja tocaria que en les eleccions generals es plantegi sistemàticament una circumscripció única amb les llistes tancades i bloquejades. El fet i sentit territorial l’assumirien les parròquies amb unes llistes obertes i desbloquejades en les eleccions comunals. Soc conscient d’expressar ara per ara una utopia personal, també amb imperfeccions, ja que no existeix la panacea en aquest domini específic...

Mentrestant, sembla que aquesta encunyada “lectura intel·ligent” fa camí, fa taca d’oli i s’estructura. Penso que ara caldrà que aquesta teoria passi i s’elevi a l’estadi de la pedagogia i de la pràctica. Em diuen i em volen fer creure també que la ideologia no importa en una macedònia territorial, doncs bé, també serà un caldo a prova de fogons (perdó per l’analogia culinària, que sembla molestar segons qui...). Sociològicament serà interessant observar el nivell de seguiment i d’empatia que generi amb l’anàlisi fil per randa dels resultats.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts