x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Tot depèn de tu!

Una societat que no es mou condemna el seu futur
Actualitzada 25/05/2018 a les 06:23
La democràcia és, si anem a l’origen etimològic i històric del terme, la forma de govern d’un estat en què el poder és exercit pel poble i, per tant, els ciutadans hem de ser conscients que la societat ens pertany. Que és nostra! I no hem d’oblidar que aquest fet comporta alhora, com amb tota altra possessió, l’obligació de responsabilitzar-se’n.
I no ens podem enganyar. No et puc dir el que no penso. Quan delegues la decisió en un altre i quan no assumeixes les teves responsabilitats com a ciutadà, no pot ser que t’autocomplaguis o t’excusis en formes de victimisme. Tu també ets responsable de com està el país avui.

És veritat que fàcilment es poden trobar raons per justificar la desídia, el conformisme i el menfotisme regnant: el mal ús dels diners públics i la corrupció fan que molts ciutadans es rendeixin; el model social i econòmic, sense gairebé temps per pensar o estar amb els teus, genera una important hipnosi social; el rebuig constant cap a les legítimes demandes de progrés social i democràtic generen frustració i impotència. Però no és per la deixadesa vers la nostra societat que les coses aniran millor.
Tot el contrari. Només has de veure les notícies dels dar­rers mesos i el futur negre que es preveu amb les decisions dels mesos a venir. Imagina’t que trobant-te malament decidissis en lloc de cuidar-te i anar al metge, deixar-te anar del tot, descuidar l’alimentació, la salut i dormir poc com a resposta al teu estat. Oi que no milloraries i que, després, qui patiria les conseqüències series tu? Doncs exactament això és el que passa quan optes per no intervenir directament a decidir el futur de la societat andorrana.

Intervenir no és només votar per qui creguis que pot aportar millors solucions al país, sinó també informar-te, saber el que s’ha proposat en els darrers anys, quines posicions s’han pres amb relació als principals temes. És a dir, arribar informat i amb criteri perquè no es tracta de votar per un partit o l’altre, sinó del teu compromís amb la teva vida, el teu futur i el del teu país.
Com molta gent rellevant ha recordat al llarg de la història, si decideixes lluitar, en aquest cas per una Andorra millor, pots acabar perdent; si no ho fas, ja has perdut.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts