x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Curses de muntanya

Actualitzada 23/05/2018 a les 20:30
Cursa d’Enclar, Jorma Urban Trail Escaldes-Engordany, Tomb Laurèdia, Cursa vertical dels Isards i Cursa vertical de Sant Bernabé, Casamanya Extrem, Travessa de les 3 Parròquies, Andorra Ultra Trail Vallnord, Travessa d’Encamp, Skyrace Comapedrosa i Skyrace Arinsal, Travessa de la Massana i Ordino, Marató de les Valls de Canillo, Vertical Kilometer Vallnord CPA, Travessa transfronterera i segurament algunes més que em deixo. Quan arriba la primavera són nombroses les propostes de curses de muntanya que s’ofereixen a Andorra, algunes més conegudes i més concorregudes que d’altres. L’origen d’aquests esdeveniments esportius el trobem en els antics jocs escosesos, els Scottish Highland Games, on aquests tipus de proves eren seguits amb força expectació. Cal destacar que a més dels beneficis per a la salut de les persones que les practiquen (sempre que ho facin sense excessos), algunes d’aquestes curses atrauen cada any l’elit dels esportistes mundials, cas de l’Skyrace Comapedrosa, que puntua per a les MIGU Skyrunning World Series, o encara milers de participants d’arreu del món, com l’Andorra Ultra Trail Vallnord. En efecte, aquestes curses són cada vegada més populars i són practi­cades tant per esportistes reconeguts com per simples aficionats, que troben en elles una manera de viure la muntanya de manera més segura i controlada. I algunes d’elles, a més, permeten a Andorra tenir ressò internacional, per no dir mundial. És el cas de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, una de les curses de muntanya més conegudes d’Andorra, ja que ens aporta nombrosos beneficis. A més de donar a conèixer el nostre país i les seves munta­nyes, aporta també riquesa econòmica, fent treballar intensivament el comerç i els hotels durant la setmana que duren les diferents proves. Segons el director de la cursa, el 2017 els corredors estrangers van fer una despesa de més de 3,2 milions d’euros, amb prop de 20.000 pernoctacions.
  • #3 Àngels Codina
    (24/05/18 21:39)

    Igual que els comentaris anteriors, estic totalment en contra de la sobreantropofització interesada i explotadora de les muntanyes. Com a ex-présidenta D'ADN amb milers d'hores dedicades a la preservació del Medi i les espècies, com tots els companys d'abans i ara, em sembla inadmissible tanta manca de respecte i comercialització envers la Natura. PROU d'explotació de les Muntanyes!

    Respondre
  • #2 Game Over
    (24/05/18 11:59)

    Sense Banca, sense Roaming, amb el Comerç agonitzant, sense Tabac i aviat sense Duanes, Andorra està morta, només li queda vendre els seus rius, les seves muntanyes i les pistes d'esquí al capital estranger i privatitzar el que era públic.

    Respondre
  • #1 Deixeu les muntanyes en pau
    (24/05/18 07:14)

    Referent a donar a coneixer el pais,ja massa que el coneixen stem convertint les muntanyes en avingudes,destroçant,ja no es pot estar tranquil enlloc.De la despesa i pernoctacions em sembla que estira molt la realitat,aparcaments,carreteres,zones de repòs plens de gent d'aquesta amb pitzes,sucs i yatecmos.El que si fa el negoci de l'any es el Sr.Martinez,que només amb Govern i Comuns en especial el d'Ordino,cobra una bona paserada.Deixeu les muntanyes en pau.

    Respondre
3
El més...
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts