x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Lauredià en Comú?

Actualitzada 10/05/2018 a les 10:40
No seré gaire original aquesta quinzena però he decidit seguir de manera fidel l’actualitat política del país. Aquests dar­rers dies, he pogut llegir a la premsa que hi ha cert malestar a la majoria comunal que dirigeix la parròquia de Sant Julià de Lòria, ja que sembla que els consellers electes de DA no poden assistir a les juntes de govern i són apartats de la major part de les decisions polítiques que es poden prendre, i això malgrat que formin part del grup polític que va guanyar els darrers comicis. Aquestes lectures m’han fet evidentment reflexionar sobre la idoneïtat i perdurabilitat de les unions polítiques que es creen en el moment de les eleccions. Sovint, aquestes faccions es generen amb l’únic objectiu de desestabilitzar els partits polítics governants i, malgrat tinguin un programa electoral únic, no tenen un ideari compartit i assumit pels seus diferents membres. I aquest és el cas, al meu parer, de Lauredià en Comú. Aquesta agrupació política, formada per independents i partits polítics diversos, que en alguns casos estan radicalment oposats en les seves idees, no podia funcionar de cap manera. I era força evident des del principi. En efecte, com es pot entendre que partits polítics com DA i SDP s’oposin frontalment pel que fa a la gestió estatal i puguin posar-se d’acord en qüestions comunals? Com es pot concebre que es puguin plasmar en un programa electoral únic idearis radicalment diferents? Aquesta manca de coherència, aquest matrimoni celebrat però no consumat, ha passat factura des de l’inici a la majoria comunal laurediana: decisions preses sense consens, desinformació greu de consellers que estan al capdavant d’un departament comunal, informació contradictòria donada a la premsa (personalment, m’agradaria saber si es farà o no el ràfting), etcètera. I podria donar molts altres exemples, però crec que aquests són suficients per demostrar que no podem parlar d’unitat laurediana.
  • #2 Consol
    (10/05/18 09:37)

    La seva correcta anàlisi, Sr. Gutièrrez, hauria d'haver pres en consideració el factor Vila, un element tòxic molt corrosiu que ens ha  sorprès negativament a moltes persones que el vàrem votar.

    Respondre
  • #1 La boda del segle (segona part)
    (10/05/18 07:27)

    Més que de boda del segle, hauria de referir-me a la resolució positiva del cessament temporal de la convivència que ha afectat els darrers pocs anys a la parella DA-UL. Una UL encara ancorada al segle XIX i un DA amb membres significatius provinents del partit socialista es donaran una segona oportunitat. Aquests matrimonis, gairebé contra natura, també ajuden a que cada nova elecció s'incrementi el nombre de persones que no van a votar. Alegria, alegria!! Bon article, Sr. Gutiérrez.

    Respondre
2
El més...
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts