x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

La justícia de rebaixes

Indignació, vergonya, fàstic, ràbia, tristesa, bogeria, masclisme, injustícia, fúria, lamentable, decepció
Actualitzada 30/04/2018 a les 06:45
Aquestes són algunes de les innombrables reaccions que hi ha a les xarxes socials fruit de la sentència a La Manada. Un sentència a Espanya que ens ha deixat a tots exasperats i que ve a dir que la víctima ha de demostrar, perquè es consideri una violació, haver patit violència o intimi­dació.
Algú que es pugui considerar persona pot pensar que existeix satisfacció d’entrar a un portal amb cinc homes, que t’agredeixin sexualment sense el teu consentiment, ho gravin i ho comparteixin entre altres persones a les xarxes socials, et robin el mòbil per no poder demanar ajuda i et deixin tirada al terra despullada i sola?

Algú em pot explicar com et pots defensar d’una agressió d’aquestes característiques?
De la mateixa manera, algú em pot dir quin tipus de resistència hi ha d’haver perquè es pugui considerar violació i no t’assassinin?

Quantes dones han estat assassinades per resistir-se en cas de violació?
Aquesta sentència representava una oportunitat única perquè d’una vegada per totes, en els casos de violació, es posés l’atenció mediàtica i el judici en els actes dels agressors i jutjar-los pel que han fet, en lloc d’analitzar i jutjar els actes que no ha fet la víctima en el moment de l’agressió per evitar-la o com s’ha comportat a posteriori.

S’ha perdut l’oportunitat de demostrar a les dones que la justícia també les creu i les protegeix, que les sentències per violacions poden tenir la mateixa contundència que d’altres, i establir una jurisprudència més protectora cap a les dones.
Era el moment de deixar clar què s’entén per consentiment o per violència.

Desgraciadament una sentència així deixa les dones com a ciutadans de segona una vegada més.
Després d’això, què els podem dir a les noies, joves o dones, quan amb aquesta sentència la cultura de la violació continua responsabilitzant les víctimes?

Doncs que continuaran sense poder ser lliures, sense poder caminar tranquil·les pels carrers, se’ns continuarà jutjant per com anem vestides o per si som massa simpàtiques.
En definitiva, segueix en risc la nostra integritat física i a alguns ja els està bé perquè en cas de violació hi ha rebaixes.
  • #1 Dani
    (30/04/18 14:31)

    I a nosaltres què ens importa? És vostè representant de la península? Bastant tenim amb la que està caient a Andorra no li sembla? Creu vostè que som precisament un exemple a seguir per criticar als altres?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts