x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
de la meva agenda

Manifest de Pasqua jove d'AINA 2018

La Llum il·lumina l’Església. La Llum il·lumina la terra. Pobles canteu a la Llum
Actualitzada 01/04/2018 a les 06:43
La Llum il·lumina l’Església. La Llum il·lumina la terra. Pobles, canteu la Llum! (de l’anunci de Pasqua de la Vetlla Pasqua).
El foc nou de la Pasqua Jove a la placeta de sant Serni aclareix les foscors del nostre món, ple de nits:

–Una economia que imposa la llei per sobre de la persona. El seu poder arbitrari genera la desigualtat i el malestar social.
–Una indiferència envers els altres cada dia més globalitzada (Mns. Omella).

–Una societat narcisista, neuròtica i necessitada de consum per sobreviure als seus buits interiors (David Murias, filòsof).
–Les identitats petites amenaçades per la globalització (Antoni Puigverd, escriptor).

–La manca d’empatia entre les persones. Cada vegada importa menys el que provoquen els nostres actes en els altres. Només jo i jo i una altra vegada jo.
–Amb l’angoixa i l’estrès en el pit cada dia, però contents perquè tenim l’últim iPhone o perquè som els protagonistes de Facebook.

–Manca d’imaginació en la gent del poder! (Maig del 68).
–En ple matx de la secularització no apareixen l’espiritualitat i la creativitat, arrels de l’arbre de la llibertat.

–Una Església acomplexada que no comunica amb audàcia i des de l’horitzontalitat.
... les tenebres planen damunt les nostres valls: transhumanisme (l’home que es fa déu), nihilisme, falses promeses de vida divina, consumisme, un cristianisme sense el Crist Pasqual (idolatria cultural)...

La festa de Pasqua deixa de tenir sentir si es queda per a nosaltres. Celebrar la Pasqua és:
–la lluita a favor de les persones febles i oprimides.

–la lluita per les persones sense veu.
–la lluita per les persones que breguen per alliberar-se de qualsevol mena de foscor anomenada dolor, mal o pecat.

Ha calgut la joia de la creu (lluita) perquè neixi la joia de la Resur­recció (beata Mare Teresa de Calcuta).
Malgrat que ens sentim impotents davant les estructures opressores, la Llum i l’Ardor del Foc Nou ens empenyen a lluitar contra-corrent:
–defensem la comunió enmig de les dissensions que enfronten els pobles.
–defensem la comunió fraternal entre nosaltres.
–i també defensem la comunió amb tots aquells i aquelles que, sense compartir la nostra fe, estan animats per la mateixa esperança: “deixar aquest món una mica millor del que l’hem trobat” (Baden Powell). Si dones un xic de la teva llum, tot tu restaràs il·luminat; i el teu entorn serà molt més bonic!
Gràcies a la Pasqua els joves d’AINA ens comprometem a:
1) Oferir a la mainada d’Andor­ra unes colònies i campaments Caina i Tamarros 2018 de qualitat: A l’escola ninja d’AINA desenvoluparem l’autonomia de cada infant; el farem actor de lligams socials; creixerà el seu estar bé amb ell mateix i esdevindrà persona responsable en la comunitat que habita.
2) Treballar des de la humilitat per l’èxit del sínode dels joves convocat pel Papa Francesc perquè sigui un riu d’aigua viva que rega el cor dels joves de tot el món, anant més lluny de les assemblees habituals i de les solucions prefabricades. Un sínode que serà el que són els joves: persones engatjades que, pensant des de la diversitat, empenyen el poble a caminar cap endavant junts perquè tots estan a l’escolta els uns dels altres.
Joiosa Pasqua. “La joia de la Pasqua és el secret gegantesc del cristià” (Chesterton). “La intel·ligència no es desenvolupa i no dona fruits si no és dins de la joia”( Maria Montessori).
Joiosa Pasqua perquè Jesús ha donat la seva vida per nosaltres i ens convida a entrar en aquesta joia que és el do –hi ha més joia en el donar que en el rebre–.
Joiosa Pasqua combreguem amb ella cada matí en llevar-nos. La cantem en els moments de felicitat. La demanem en els moments de prova.
Joiosa Pasqua del Ressuscitat que ens transfigura per ser testimonis de la fe que és Llum en el camí, de l’esperança que és Fortalesa en el camí i de l’amor que és Comunió en el camí.... perquè ja no hi ha camí cap a la Pasqua, la Pasqua és el camí Meritxell –Llum de Migdia– ens fa a tots pelegrins devers el Regne de Veritat, Justícia, d’Amor i de Pau.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts