x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

Que hi ha algú?

Carta oberta a l’equip de govern comunal de Sant Julià de Lòria
Actualitzada 28/02/2018 a les 07:30
    Angi Duró i 11 persones més
Meritxell Fiter, Josefa Flores, Roser Font, Anna Gabriel, Josep M. Goicoechea, Albert Gomà, Jesús Paricio, M. Pilar Pijoan, Santiago Pijuan, Marta Ribas i Anna Riberaygua

De qui és el paisatge? De qui és el poble? Aquestes preguntes podrien ser les d’un infant que demanés també de qui és l’aire o de qui és el sol.
El poble no pertany a ningú. Som les persones que ens el fem nostre, vivint-lo, estimant-lo, gaudint-lo i intentant millorar allò que no funciona.

Què vol dir democràcia? El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans en dona aquesta definició: “Sistema de govern basat en el principi de la participació igualitària de tots els membres de la comunitat en la presa de decisions d’interès col·lec- tiu. Comunitat governada amb aquest sistema.”
Entenem la gestió comunal des de la responsabilitat, la transparència i la bona voluntat.

Els representants polítics són persones elegides pel poble per fer una feina que les hauria d’honorar. Treballar per a tota la gent que hi viu, per fer de la parròquia un lloc cada cop més agradable i més habitable i fer-ho des de la major transparència possible hauria de ser el principal objectiu de l’equip comunal. A pesar del canvi de govern comunal i de les promeses electorals, Sant Julià continua patint una manca de transparència i de participació democràtica enormement decebedora per a la ciutadania.
Situem-nos: a mitjans de desembre, un grup de ciutadans demanem una reunió per tal que totes les persones interessades en la gestió i desenvolupament de la parròquia puguem escoltar propostes, aportar-ne i compartir els nostres dubtes i neguits amb uns representants comunals que havien promès durant la campanya electoral transparència i diàleg. Deixem passar, que són vacances de Nadal, deixem passar, que és Reis… deixem passar algunes setmanes que estem empatxats de tanta festa. A finals de febrer, dos mesos més tard de la nostra demanda, encara no tenim cap resposta tot i les reiterades trucades d’un membre del grup al comú.

Davant aquesta trista i deplorable situació, només ens queda la possibilitat d’enviar una carta oberta als nostres representants. Tenim moltes preguntes i ens preocupen molts temes que ens afecten directament.
Què farem amb la Rabassa? Què farem amb el riu Valira al tram que passa per Sant Julià? Què farem del vial, què farem de Sant Julià? Com ho pagarem tot plegat? Reiterem, doncs, la demanda d’una reunió de poble en la qual s’atenguin les preguntes que ens fem molts ciutadans de la parròquia i que fa massa dies que no obtenen resposta.

Senyor cònsol, equip de govern comunal: el poble no pertany a ningú, som les persones que ens el fem nostre, que el vivim, l’estimem, o el patim.

 
Etiquetes
  • #9 Miquelet
    (28/02/18 16:25)

    Si el Sr. Vila ens convida a participar a una reunió de poble, jo voldria preguntar-li sobre el cost de l'estudi encomanat a KPMG. Era realment necessari? La direcció del parc no podia treure les seves conclusions? Dono per fet que tenim un equip directiu capacitat. Gràcies anticipades, Sr. Vila.

    Respondre
  • #8 Laurediana emprenyada
    (28/02/18 14:44)

    Es una vergonya de comú, no s'enten de cap de les maneres! Tot i l'experiencia del cònsol Vila se suposa. Comparo amb la Massana fa uns anys, quan el cònsol Baró davant les dificultats del moment va fer vàries reunions de poble, compareixences, declaracions... per explicar les decisions i els passos que es volien fer i el poble li va fer confiança i tot els va anar molt bé. Però aqui a Sant Julià continuem com sempre, poca informació, poca transparència i poca acció. En fi, una vergonya. 

    Respondre
  • #7 Florenci
    (28/02/18 11:24)

    "Ni volent (tancar el parc), podríem". Són pararles del Sr. Vila. No sería hora de negociar amb el banc una liquidació del deute a 50/70  anys i tancar el parc?

    Respondre
  • #6 Oriol
    (28/02/18 11:10)

    Miquel va dir..
    Molts volíem, simplement, posar fi al domini UL i tots els seus estralls. Ben aviat el Sr. cònsol es va tancar en una bombolla hermètica. Han demanat una reunió de poble per confrontar-lo  suposo amb les preocupacions del poble: una mena de psicodrama comunitari.

    Respondre
  • #5 Canòlich
    (28/02/18 09:05)

    Si  finalment hi ha reunió de poble, li demanaré al Sr. Vila: pensa seguir la tradició d'anar mutant  regularment les injeccions de diners per part del comú en accions de Naturlàndia?

    Respondre
  • #4 Miquel
    (28/02/18 08:58)

    Teniu el que vareu votar, no ? Ara us ho menjeu amb patates...

    Respondre
  • #3 Pere
    (28/02/18 08:57)

    Voldria demanar-li al Sr. vila si no creu que, donada la sensibilitat de la gent,  el parc d'animals és més part del problema que de la solució de Naturlàndia.

    Respondre
  • #2 Neus
    (28/02/18 08:32)

    Jo ja tinc la meva pregunta: com és, Sr. cònsol, que no ha consultat (referèndum?) la ciutadania sobre la creació o no del ràfting?

    Respondre
  • #1 Jordi
    (28/02/18 07:54)

    Què queda de l'eufòria de la nit electoral del 13 de desembre del 2015. Tot el futur és per a l'absentisme electoral.

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts