Paraula i vida

Aventura't a ser missioner

Es convida els infants a viure la gran aventura de la Missió

Creat:

Actualitzat:

Quan un missioner comparteix amb nosaltres com és la seva vida en un país concret, normalment en la seva explicació no hi falten anècdotes i aventures. Si entre els seus oients hi ha infants, no cal dir que algunes situacions arriscades són les que més atreuen la seva atenció, com per exemple remuntar un riu amb una canoa de fusta, caminar llargues hores per la selva per arribar a un poblat, conduir un vehicle amb el qual no se sap si es podrà arribar al destí previst perquè cal anar obrint pas constantment... De fet, per als nens (i potser també per als grans) són vistes com aventures quan, en realitat, són només una mostra de situacions del seu dia a dia. Allò que per als missioners representa una dificultat quotidiana per als nostres infants és vist, segurament, com una gran aventura.

Per als missioners, la “gran aventura” no és precisament aquella situació que remarcarien per la seva complexitat, sinó el fet de deixar la seva terra per anar a anunciar i viure la Bona Nova de l’Evangeli a països, situacions, cultures, llengües que són completament diferents a les pròpies.

Aventura’t a ser missioner no és únicament el lema d’enguany de la Infància Missionera, sinó la gran proposta que es fa als nens. Sí, es convida els infants a viure la gran aventura de la missió. Però ens preguntarem, ¿com un infant pot viure aquesta aventura? Perquè de fet, ja entenem que no es convida els infants a viure com uns missioners que deixen el seu propi país, sinó a sentir-se enviats a viure la Bona Nova de Jesús dins dels seus propis ambients. I qui sap si en un futur no esdevindran missioners per a viure plenament una “gran aventura”, o potser se sentiran cridats a fer una experiència de missió per a un temps determinat.

Tornant a aquesta etapa infantil, la Infància Missionera els convida a aventurar-se a ser missioners en el seu dia a dia, a viure-ho com una gran aventura. Podem pensar, ¿com es tradueix tot això en la vida d’un infant? Crec molt encertada la concreció realitzada des de la Infància Missionera sobre què vol dir viure aquesta aventura missionera. Se’ls ofereix viure les Benaurances com una gran aventura, amb gran valentia, com el camí que Jesús proposa perquè “aquells que recorren aquest camí es converteixen en missioners”. I se’ls exemplifica cada benaurança amb unes actituds i accions ben concretes. Vegem-ne només alguna mostra: feliços els pobres en l’esperit (els qui no insulten ni es burlen d’altres companys, els qui agraeixen als seus pares i professors el que reben...); feliços els humils (els qui accepten els bons consells dels grans; els qui fan coses pels altres sense esperar res a canvi...); feliços els misericordiosos (els qui saben perdonar); feliços els nets de cor (els qui preguen pels altres; els qui s’alegren de les coses bones que els passen als altres). I així es va traduint cada benaurança per tal que es pugui viure en accions concretes i els nens siguin missioners en el seu dia a dia i en el seu ambient.

Tan sols cal que encomanem a Déu els nostres infants perquè hi hagi en el seu interior un gran esperit d’aventura.

tracking