de la meva agenda

Per Nadal, regalem alegria

Quan afrontem les situacions i esdeveniments amb optimisme i esperança

Creat:

Actualitzat:

Escriu Sant Pau als cristians de Tessalònica: “germans, viviu sempre contents, us ho repeteixo, viviu contents”.

L’Àngel diu als pastors: “heus aquí que us anuncio una gran alegria, que ho serà per a tot el poble. (Lluc 2,10).

Quan neix la vida, no hi ha lloc per a la tristesa; sols hi cap l’alegria. “Ja no es pot viure més sense poesia, color, alegria ni amor”, Antoine de Saint-Exupery, ni “sense músics al carrer”, hi afegeixen els monitors d’AINA.

Regalem alegria quan encetem el tros de camí de cada dia amb decisió.

Regalem alegria quan afrontem les situacions i esdeveniments amb optimisme i esperança.

Regalem alegria quan compartim un projecte.

Regalem alegria quan aprofitem les oportunitats que se’ns donen per avançar cap endavant.

Regalem alegria quan diem a una persona “et necessito”, “dona’m un cop de mà”.

Regalem alegria quan la nostra vida és una mar moguda i agafem amb fermesa el timó “per anar mar endins”, com ens invita Jesús.

Regalem alegria quan esborrem les tensions i els mals humors amb somriures. “Quan fas riure, li treus totes les armes”, Bruno Oro.

Regalem alegria quan reduïm la distància entre dues persones amb una espurna d’humor. “Si fem riure a la gent, ho tens tot guanyat”, Bruno Oro.

Regalem alegria quan ens en servim com a medicina per a l’esperit i el cos.

Regalem alegria quan nosaltres som el pessebre del Déu de les sorpreses per als altres.

Regalem alegria quan Jesús neix cada dia per a tu i el saps trobar.

Regales alegria quan Jesús neix de nou cada dia de tu i el transmets als altres.

Regalem alegria quan Jesús neix encara avui per tu, perquè el saps descobrir arreu.

Regalem alegria quan cantem nadales amb la família i amb això fem viu l’esperit del Nadal.

Regalem alegria quan a la taula de la Missa de Nadal i de casa nostra hi ha un plat per als absents estimats. I es fan presents. Paul Claudel va escriure: “no tenim altra obligació en aquest món que la de viure amb alegria!”

El papa Francesc felicità l’any passat als Cardenals, i a nosaltres, el Nadal amb aquestes paraules: “un cor ple de Déu és un cor feliç, que irradia i encomana la seva alegria a tots els qui es troben al seu costat. Ni renunciem a aquest esperit d’alegria, ple de bon humor i de riure’s de si mateix, que ens fa amables també en les situacions difícils”.

El fil conductor de les tres encícliques del papa Francesc és l’alegria:

1) L’alegria de l’Evangeli. Evangeli Gaudium.

2) L’Alegeria de l’Amor. Amoris Laetitia.

3) El cant a l’Alegria Lauda- to Si.

Hauríem d’endinsar-nos en el Magnificat, cant de l’Alegria de Maria, la nostra Mare i especial Confident meva i cantar-li el nostre particular Magnificat del Nadal 2017.

El meu és aquest: sento alegria quan estic a casa a la nit i s’ha fet aquell silenci que ajuda al recolliment. Llavors prego per les persones que estimo i veig com neix la llum de Nadal al meu cor. I en dono gràcies i m’omplo d’alegria, alegria, alegria.

Sento alegria quan escolto cants de joia i alegres converses entre amics. Quan veig uns vellets agafats de la mà o parelles joves que riuen i s’abracen i es besen... Alegria, alegria, alegria.

I tantes i tantes alegries, quan contemplo la natura, les persones, el treball, AINA la meva família, la vivència de la fe, l’amistat, Sant Joan de Caselles i les obres d’art, la posta de sol pel bony de les Neres, el Casamanya nevat... i soc capaç de trobar-hi l’amor bondadós de Déu... Alegria, alegria, alegria.

L’alegria del Nadal que ens convida a tornar a néixer i viure en la pau de sentir-se estimats per Déu. L’alegria del regal de la vida que neix en el nadó més petit, en el lloc més oblidat i dels pares més humils... Alegria, alegria, alegria, perquè Jesús és nat!

Que tots sapiguem trobar el nostre cant d’alegria de Nadal, que brolli del nostre cor. Alegre Nadal per a tothom.

tracking