TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Foc i lloc

La reforma laboral

Em pregunto: per què cal abaratir l’acomiadament no causal?

Creat:

Actualitzat:

Dijous passat es va acdeptar la presa en consideració de les lleis laborals. Uns textos legislatius que ara entraran a tràmit parlamentari perquè els grups puguin fer les esmenes que considerin. Durant el debat calia remarcar els aspectes que considero preocupants i negatius.

Els reptes essencials dels drets socials i laborals passen per un desenvolupament econòmic que ha de ser el resultat d’un gran procés econòmic i social, i ha d’assegurar la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, augmentar la protecció dels col·lectius més vulnerables i evitar la disminució de les proteccions socials.

Vist que els nostres salaris es troben molt per sota del nivell de vida que existeix a Andorra i aquests no han augmentat tot i els brots verds, em pregunto: per què cal abaratir l’acomiadament no causal?

Tots els estudis demostren que la qualitat en el treball es tradueix en millora de la productivitat.

Amb la reducció dels terminis de preavís i l’abaratiment de l’acomiadament no causal estem copiant un model fracassat en el qual es pot acomiadar els treballadors sense cap limitació i al gust de l’empresari.

Jo entenc les reformes com un treball per construir i conquerir drets i no per perdre el que ha costat molt d’aconseguir.

Els sindicats representen un dels elements fonamentals en la negociació de les condicions laborals i cal reforçar el seu rol en la nostra societat.

El desenvolupament legal del dret a la vaga ha de donar seguretat jurídica, delimitant clarament el que s’ha d’entendre com a serveis mínims, concretant els conceptes de béns i drets constitucionalment protegits, així evitar acudir al control judicial i establir les bases per aconseguir un equilibri més just entre l’exercici del dret de vaga i els altres drets fonamentals.

Si aquests aspectes i d’altres no es modifiquen, sens dubte aquestes lleis provocaran indefensió als ciutadans i promocionaran la precarietat i la temporalitat laboral.

Per aquest motiu centraré els meus esforços a modificar els articles via esmenes a l’articulat per millorar les condicions dels treballadors i treballadores, per lluitar contra la precarietat i en favor dels treballs de qualitat.

tracking