Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Més de mil somriures

Uns altres paisatges, uns altres colors, sabors i olors, una altra cultura
Actualitzada 21/11/2017 a les 20:52
Ara fa vint-i-sis anys de l’agermanament d’Escaldes-Engordany i l’Étang-Salé (Illa de la Reunió). Vint-i-sis anys de l’apropament de dos poblacions completament diferents i llu-nyanes que han anat consolidant la seva amistat al llarg del temps. Ja són més de mil nens i nenes els que des del 1991, han pogut gaudir d’aquest intercanvi cultural, d’aquesta inoblidable aventura.

A més de 10.000 quilòmetres de casa, viatgen els infants per conèixer una preciosa illa tropical, un entorn idíl·lic on aprendre, compartir, conviure i gaudir. Les seves múltiples influències culturals i mestissatges únics fan que hi convisquin diferents religions. Un exemple de tolerància, respecte i convivència en un món on regna la intolerància i el rebuig per les diferències.

Uns altres paisatges, uns altres colors, sabors i olors, una altra cultura. Una experiència realment enriquidora plena d’aprenentatges, valors i emocions. Una història de lluita i superació, uns magnífics paratges de boscos, cascades i platges, un volcà en actiu i mil riqueses naturals plenes de bells contrastos i matisos reflectits també en el seu menjar, la seva música i la seva gent.

No hi ha com un viatge (i més en aquestes edats), per millorar i reforçar les habilitats socials, l’empatia, la tolerància i l’acceptació vers allò diferent. Experiències que transmeten valors que els acompanyaran de per vida. Quinze dies intensos plens d’activitats culturals i esportives, d’oci i diversió, d’intercanvis i vincles que quedaran per sempre.

Hi ha coses impossibles d’explicar amb paraules, i aquesta és una d’elles. No hi ha paraules suficients per explicar el que aquest viatge representa, el que transmet. Les cares dels nens parlaven per si soles, sentiments i emocions a flor de pell. Encara tinc gravada la seva imatge a la tornada, cantant i plorant d’emoció. Per molts més anys d’agermanament, amistat i màgiques experiències compartides.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts