Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
paraula i vida

Jornada mundial dels pobres

Actualitzada 19/11/2017 a les 06:37
    Mossèn Ramon Sàrries
Aquest és el lema de la Jornada Mundial dels Pobres que enguany celebrem per primera vegada. Una Jornada que ha estat instituïda per voluntat expressa del Sant Pare. L’any passat, quan el dia 13 de novembre es tancaven a tot el món les Portes obertes amb motiu de l’Any Sant de la Misericòrdia, el Sant Pare celebrava a la Basílica de Sant Pere el jubileu dedicat a les persones marginades. De manera espontània, en acabar l’homilia, afirmava: “voldria que avui fos la Jornada dels pobres”. Dies després, el Sant Pare publicava la carta apostòlica Misericòrdia el Mísera. En ella instituïa aquesta Jornada Mundial dels Pobres. Per concretar-ne la celebració, anunciava en un missatge que aquesta celebració enguany tindria lloc el 19 de novembre i portaria per lema: No estimem de paraula, sinó amb obres.
Transcrivim alguns fragments d’aquest missatge: “L’amor no admet excuses: qui vol estimar com va estimar Jesús, ha de fer segons el seu exemple, especialment quan es tracta d’estimar els pobres...”
“No pensem només en els pobres com els destinataris d’una bona obra de voluntariat per fer una vegada a la setmana i menys encara de gestos improvisats de bona voluntat per tranquil·litzar la nostra consciència...”
“Convido tota l’Església, i els homes i dones de bona voluntat, a mantenir en aquesta Jornada, la mirada fixa en els qui estenen les seves mans clamant ajut i demanant la nostra solidaritat. Són els nostres germans i germanes, creats i estimats pel Pare celestial...”
“Aquesta Jornada té com a objectiu, en primer lloc, estimular els creients perquè reaccionin davant la cultura del descart i del malbaratament, fent seva la cultura de la trobada. Alhora la invitació està dirigida a tots, independentment de la seva confessió religiosa, perquè es disposin a compartir amb els pobres a través de qualsevol acció de solidaritat, com a signe concret de fraternitat.” (Papa Francesc).
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts