TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Creat:

Actualitzat:

Durant molts anys de la infància, adolescència i joventut, una de les meves grans passions va ser l’atletisme. De la mà del col·legi Sant Ermengol i d’una llavors incipient federació, jo i molts altres nois i noies vam passar hores i hores del nostre temps lliure entrenant-nos, amb el premi de poder participar en competicions internacionals i en curses com ara la Jean Bouin.

Ara penso en la bona feina que es va fer en el seu moment tant des del col·legi com de la federació. Tasca que mai podré agrair prou. L’atletisme, de fet, encara m’agrada molt i només la manca de temps ha impedit fins ara que el cuc ressorgeixi amb força –confio que, tard o d’hora, arribarà l’opció via alguna cursa popular o travessa de muntanya per reprendre-la–.

Ara, però, em toca viure l’amor per l’esport des d’un altre vessant: el de pare. Les meves filles fan natació sincronitzada i, tal com vaig fer jo fa anys, tenen l’oportunitat de competir en tornejos internacionals, on representen Andorra. De nou, també, després de moltes hores i dies d’entrenament.

També com llavors, toca reconèixer els grans esforços dels responsables de la Federació de Natació i del club, similar, de ben segur, als que es fan a moltes altres entitats del nostre país dedicades de forma altruista a la promoció de l’esport.

Andorra és petita, sí. I, malgrat la nostra mida reduïda, tenim un elevat nombre de clubs i de federacions –pendents ara d’una nova llei, el text de la qual ha estat aprovat just aquesta setmana pel Govern, pas previ a la seva tramitació al Consell General– gràcies als quals s’aconsegueix que l’esport esdevingui una eina imprescindible en molts àmbits.

Ajuden a millorar la salut pública de bona part de la població, però també generen la cohesió social. També es converteix en un eix perfecte per a la formació de moltes persones i no podem oblidar la capacitat de generar relacions tant en l’àmbit intern andorrà com internacionalment.

Tot això, reitero un cop més gràcies a la tasca desinteressada de molta gent. En breu, al parlament haurem d’analitzar el seu nou marc regulador i hem d’estar a l’altura perquè no els podem fallar. Ells no ho han fet.

tracking