Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Una ampolla pel civisme

Adoptar un gos és una responsabilitat que cal gestionar
Actualitzada 29/10/2017 a les 07:09
Hem parlat moltes vegades de la necessitat de prendre consciència del fet que tots aportem, des del nostre dia a dia, a la construcció del país que volem. Els gestos i les maneres són essencials en qualsevol àmbit de la vida –a la feina, amb la família o els amics i també en el nostre temps de lleure– i ho diuen tot de nosaltres.
El civisme i el respecte són bàsics en qualsevol societat sòlida. Aquests dies he pogut observar, amb certa estupefacció, els comentaris sarcàstics que ha rebut el comú d’Andorra la Vella pels mitjans digitals, per voler resoldre la problemàtica de les miccions dels gossos al carrer. Amb pocs dies de diferència, s’han presentat dues mesures diferents que són complementàries: els tòtems perquè hi facin les seves necessitats i les ampolletes plegables que s’han distribuït durant la fira per ruixar d’aigua el lloc on els animals hagin fet el pipí.
Em sembla que són opcions que els propietaris dels 3.200 gossos que actualment té censats el comú poden assumir sense que això sigui un trasbals excessiu. De fet, la mesura de l’ampolleta plegable és l’equivalent a les bosses de recollida d’excrements que tothom s’ha acostumat a portar al damunt quan treu a passejar la mascota. Doncs ara, caldrà afegir l’ampolleta al kit.
Em sembla una contribució més que raonable i, a aquestes alçades, tothom ha de tenir perfectament assumit que quan s’adopta un gos es contreu una responsabilitat que cal gestionar, a dins i a fora de casa, i tenir cura de l’entorn i el mobiliari urbà és el mínim que podem fer. Hem de tenir clar que no és de rebut, d’una banda, protestar a l’administració quan hi ha papers al ter­ra llençats per gent poc cívica i, d’altra banda, amagar el cap sota l’ala quan es tracta de netejar els pixats del seu gos llançant una mica d’aigua. Tant difícil és fer el que ens demana el comú?
I no em puc estar de dir-los a totes aquelles persones que fan mofa de les autoritats quan asseguren que hi ha coses més importants a resoldre que coneixen molt poc les prioritats dels equips que gestionen i governen les administracions d’aquest país. És ben sabut que se sol estar d’acord amb les mesures sempre que no ens concerneixin. Que ho facin els altres... Però, qui son els altres... sinó tots nosaltres?
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts