Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

El nou cim d'Andorra

Primera cimera financera andorrana
Actualitzada 25/10/2017 a les 20:52
    Sergi Martí
Avui, 26 d’octubre del 2017, se celebra la primera cimera financera andorrana, anomenada Andorran Financial Summit 2017. El seu nom –en anglès– és tota una declaració d’intencions sobre la seva repercussió internacional, com no pot ser d’una altra manera en un món globalitzat com el nostre.

En un entorn tan competitiu com l’actual, resulta gairebé imprescindible organitzar actes com el d’avui, en què es donaran a conèixer de primera mà l’evolució i les perspectives del sistema financer andorrà a algunes de les principals entitats financeres a escala internacional.

En un acte organitzat pel Govern d’Andorra s’exposarà la situació de la regulació bancària i del model de supervisió mitjançant diferents conferències, panells i sessions de treball. Hi assistirà, com a convidat especial, el senyor José Manuel Durão Bar­roso, president de la Comissió Europea entre el 2004 i el 2014 i primer ministre de Portugal del 2002 al 2004.

L’objectiu fonamental d’aquesta cimera és poder explicar de primera mà tota la feina feta fins ara per situar el sistema financer andorrà a l’altura dels millors estàndards internacionals de transparència i cooperació, la qual cosa ens ha de permetre fer front als diferents reptes de futur, competint en igualtat de condicions amb els mercats financers líders al món.

L’esdeveniment que avui té lloc a Andorra és un bon exemple de la labor institucional de divulgació, tan necessària per a l’economia i les finances del país.

Cal tenir en compte que iniciatives d’aquest tipus són molt habituals en altres països i, sent molt conscients de les diferències que hi pugui haver amb centres financers de primer ordre mundial, com Wall Street o la City de Londres, podem trobar models molt interessants en llocs més propers –en tots els sentits–. Per exemple, el 2008 es va crear Luxembourg for Finance, una agència publicoprivada dedicada al desenvolupament del seu centre financer, mitjançant l’organització i la participació en esdeveniments arreu del món, la recerca de noves oportunitats de negoci i la divulgació financera en els mitjans de comunicació i les xarxes socials.

A Andorra s’estan fent passos en aquest sentit i, a més de l’acte d’avui, tenim també l’Associació de Bancs Andorrans, que fa ben poc va internacionalitzar la seva denominació –Andorran Banking– i que té com a part fonamental de la seva missió vetllar pel prestigi, el desenvolupament i la competitivitat del sector financer andorrà.

A tall d’exemple, en el futur les iniciatives en l’àmbit de les noves tecnologies aplicades a les finances –les anomenades Fintech– seran una necessitat, i haurem d’estar molt atents per seguir en primera línia totes les novetats que de ben segur aniran sorgint.

En definitiva, entre tots hem de posar en valor les virtuts i fortaleses del sistema financer andorrà, per exemple l’experiència acumulada durant més de 85 anys donant resposta a les necessitats dels clients, en àmbits tan diversos com els serveis bancaris, la gestió d’inversions o les assegurances, tractant sempre d’assolir l’excel·lència en tots els serveis oferts.

Sumant esforços i ganes, entre tots plegats podrem fer que Andorra continuï sent coneguda –i reconeguda– internacionalment, no només per les seves meravelloses muntanyes, sinó també pel seu sistema financer.

*Sergi Martí és director general de Crèdit Andorrà Asset Management. Crèdit Andorrà Financial Group Research
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts