TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge d’octubre, tota l’Església celebra la Jornada Mundial de les Missions, el dia del Domund. Novament se’ns convida a reflexionar sobre l’acció missionera de l’Església. De fet, tot cristià és un missioner, en un sentit ample del terme, perquè se sent cridat a anunciar el que ha descobert en el seu encontre amb Jesucrist. Però és evident que en aquesta jornada preguem per tants missioners i missioneres que han deixat la seva terra, la seva cultura, la seva família i han anat a d’altres indrets del món per ajudar els més necessitats i anunciar-los la Bona Nova de l’Evangeli. En aquesta pregària també hi afegim tantes persones d’arreu del món que es beneficien del treball dels missioners, els quals poden dur a terme tants projectes gràcies a l’ajuda econòmica que realitzem en aquesta jornada.

El papa Francesc afirma, en el missatge d’aquesta jornada, que “la missió de l’Església no és la propagació d’una ideologia religiosa, ni tampoc la proposta d’una ètica sublim. Molts moviments del món saben proposar grans ideals o expressions ètiques sublims”. Ell puntualitza dient que “l’Evangeli és una persona, que contínuament s’ofereix i contínuament convida els qui la reben amb fe humil i laboriosa a compartir la seva vida mitjançant la participació efectiva en el seu misteri pasqual de mort i resurrecció”. El papa Francesc fa referència i cita el text famós del papa emèrit Benet XVI a l’encíclica Deus Caritas Est: “no es comença a ser cristià per una decisió ètica o per una gran idea, sinó per l’encontre amb un esdeveniment, amb una persona, que dona un nou horitzó a la vida, i amb això, una orientació decisiva”.

Els missioners i missioneres han fet l’experiència de trobar-se amb Jesucrist i els ha canviat completament la vida. Volen ser presents entre els més necessitats perquè ells també puguin fer aquesta trobada amb el Senyor Ressuscitat.

Amb el lema d’aquesta Jornada Sigues valent: la missió t’espera se’ns convida a portar la Bona Nova del Senyor Jesús als nostres ambients i també, si ens sentim cridats, a respondre amb generositat per estar entre els més necessitats i compartir amb ells el do de la fe en el Senyor Ressuscitat.

tracking