Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

'Emopolítica'

Actualitzada 30/09/2017 a les 07:40
S’han de trobar nous models que facin que la política s’apropi als ciutadans, que interessi als joves i que torni a ser la protagonista de les sobretaules més animades. Que la política s’entengui com una confrontació d’idees sana i plural. Enriquidora. Que deixem tics autoritaristes i el concepte del benefici propi. La corrupció, la falta de diàleg, l’oportunisme i la indignitat han desterrat l’essència de la política que es remunta a l’antiga Grècia.

Després d’èpoques on s’imposava la tecnocràcia en governs preparats i eficients entrem en una nova etapa. El model que em sembla que està prenent rellevància i més efectiu és el de la política emotiva, el que he titulat emopolítica fent el símil amb altres disciplines. Un discurs, un programa i uns líders que facin sentir, vibrar, amb un discurs potent, una bona mise-en-escène com diuen els francesos, evitant –a ser possible– elevades dosis de populisme en aquesta fórmula magistral.

L’única manera de recuperar l’interès és tocant els sentiments, mobilitzant les masses a través de l’emoció. Més cor i menys raó. Evidentment que comporta un perill si es cau en l’excés, però és la via de l’acció. Líders com Emmanuel Macron, el mateix Barack Obama o JF Kennedy han sabut utilitzar a favor dels seus projectes el potencial que els dona el seu discurs. Enmig de les presses, la desil·lusió i la rutina busquem més que mai emoció.

Els polítics que siguin capaços de fer-nos sentir sobreviuran a la mediocritat, mentre que la resta passarà a la pàgina de l’oblit. Són especulacions...
  • #1 Eduard López Mirmi
    (30/09/17 21:30)

    Ostres Gemma, quan al final poses "són especulacions" em tranquilitzes perqué el que ens fa falta, contràriament a "emopolítics" és més pragmatisme amb polítics aportant solucions adaptades als problemes reals.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts