Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Equidistància

Actualitzada 24/09/2017 a les 06:50
El camí de Catalunya cap al referèndum –que ningú oblidi que la petició i l’objectiu de tot el que està passant és un referèndum, el dret a decidir lliurement, ni més ni menys– fa que cada dia agafi més rellevància la frase, pels seus fets els coneixereu. La magnitud del referèndum ha transcendit l’àmbit local per esdevenir un assumpte d’interès internacional. I als personatges públics de més enllà de l’àmbit polític els toca posicionar-se com ho està fent la ciutadania. Personatges que altra hora es vanpronunciar sol·lícitament sobre qüestions humanes i divines –sovint frívolament– ara es mostren reticents o intenten escapolir-se de l’escomesa posicionant-se en la mal anomenada equidistància i/o signant manifestos del segle passat. Un espai on s’ha situat, entre d’altres, gent com ara Andreu Buenafuente, amb el “Hoy estoy jodido” amb què va obrir el monòleg sobre la qüestió al seu programa (Late Show, canal 0# Movistar) dilluns passat a la nit. O Joan Manuel Serrat declarant des de Xile, on és de gira, que “no me da la sensación de que este referéndum pueda representar a nadie”; carregant contra el govern del PP, al qual fa “responsable de todo lo que está ocurriendo”, però també contra els partits impulsors de la consulta. Tots al mateix sac i assumpte tancat! Qui t’ha vist i qui et veu Serrat, tu que has cantat/celebrat les paraules de Celaya: “Maldigo la poesía concebida como un lujo cultural por los neutrales, que lavándose las manos, se desentienden y evaden. Maldigo la poesía de quien no toma partido, partido hasta mancharse.” Ara i aquí no és moment d’equidistàncies. És hora de mullar-se.
  • #4 Eduard López Mirmi
    (24/09/17 19:30)

    Ramon Tena va dir..
    La meva opinió va en la línia d'En Ramón Tena. La equidistància (on està el dimoni en aquest concepte?) des d'Andorra i des dels andorrans penso que és la millor i única posició possible en aquesta crisi oberta. Altra cosa són les opinions personals i passionals que evidentment hauré de respectar. Personalment em quedo i subscric la opinió de la periodista Júlia Otero "La mitad de la ciudadania en Cataluña no quiere la independencia, pero son invisibles para la Generalitat. La otra mitad quiere la independencia, pero la Moncloa los ignora. Unos i otros tenemos mala suerte: Estamos en el momento más delicado de nuestra historia en las manos más torpes. Contra la ley unos, solo con la ley los otros. Mediaocridad peligrosa"

    Respondre
  • #3 Ramon Tena
    (24/09/17 16:58)

    No veig que intentar ser neutre o equidistant sigui negatiu. Es pot condemnar una reacció desproporcionada per part del Govern espanyol o expresar la preocupació per presions als mitjans de comunicació, etcétera. I al mateix temps criticar la manca de garanties democràtiques amb què s'ha dut a terme una part del procés pel referéndum.
    Potser no han dit el que t'hauria agradat escoltar, però això no és motiu per acusar-los de servils o frívols.

    Respondre
  • #2 Daniel S.G.
    (24/09/17 15:48)

    Totalment d'acord amb #1. El Serrat no es va mantenir neutral, ni es va rentar les mans, ni es va desentendre. Es va mullar i va prendre partit quan va dir que està a favor dels referèndums però en contra d'aquest. I si està en contra d'aquest referèndum no és per la qüestió en sí mateixa sinó per com s'ha portat a terme des del principi. No entenc els atacs i l'agressivitat contra el Serrat que, simplement, va expressar la seva opinió

    Respondre
  • #1 Castellano Comunero
    (24/09/17 12:25)

    He escoltat les declaracions de Serrat i més d'una crónica i no veig la equidistància que dius. Diu que está a favor dels referèndums i que está contra aquest per els condicionants que té; suposo que el sentit del vot de cadascú segueix sent secret. A mi em sembla que s'ha mullat prou bé; una altra cosa és que no digui el que nosaltres volem que digui. I, Llorens, que critiqui als uns i als altres no és ' ' tots al mateix sac ' ', per qué diu els motius de les seves crítiques a cadascun d'ells.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts