paraula i vida

Iniciem un nou curs: feliç viatge a tots!

Tots podem aportar alguna cosa perquè els nostres centres siguin un lloc de trobada

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana comencem un nou viatge: el curs escolar. En ell tots som els passatgers, però els educadors tenim a les nostres maletes funcions específiques: tutories, classes, coordinacions, el permsea propi d’Andorra, administració, secretaria, responsabilitats… Tots hem de fer d’aquest viatge una trobada amb els altres, des del lliurament generós vers els alumnes i les seves famílies, i des d’una sintonia específica vers els nostres companys que sorgeix d’un ideari comú.

En aquest viatge apostem per la unitat d’ànimes i de cors i per tal que, com Agustí d’Hipona ens recorda, puguem viure junts la convivència, desgastar-nos junts i caminar junts per arribar a aconseguir junts els nostres prepòsits. Els nostres alumnes esperen molt de nosaltres.

Saben que principalment de nosaltres depèn fer un viatge agradable i ple de sentit i no tan sols que el viatge sigui un mitjà per aconseguir reptes personals. Tots som partícips, tots podem aportar alguna cosa perquè els nostres centres siguin un lloc de trobada, un espai educatiu de qualitat, un plànol de creativitat i un lloc d’acolliment on la persona sigui el prioritari i estigui al centre de tot el nostre actuar.

Aventurem-nos a parlar, al do de comunicar i també a l’art d’escoltar. Parlar sense necessitat de cridar. Descobrim que un somriure ampli i sincer és sempre l’idioma més senzill i eficaç per aprendre i per compartir. Segurament és el més poderós de tots. Aprenguem a donar raó i a corregir somrient. Dialoguem amb el cor i amb el somriure als llavis. Així aprendrem a demanar i a gaudir compartint.

Ensenyarem moltes matèries als alumnes, prepararem moltes activitats, sortides, trobades, convivències, festes, jornades… i tot això solament tindrà bona sortida i bon sentit si portem la nostra maleta carregada d’il·lusions i de constància fins a final de curs.

El nostre bitllet és de llarg recor­regut. Farem parades pel camí, però seguirem el trajecte planejat i aconseguirem la finalitat de fer d’aquest curs un espai en el qual l’educació sigui el nostre estendard d’allò que creiem, vivim i sentim.

Feliç viatge a tots!!

tracking