de la meva agenda

En la festa de Meritxell, demano a la meva confident

Creat:

Actualitzat:

Feliç tu que has cregut!

Péguy va escriure: “Marie est infiniment mère”, (Maria és infinitament mare). Demano que l’Església sigui infinitament auxiliadora, infinitament protectora, infinitament reconciliadora, infinitament estimadora, com ho és la Mare de Déu de Meritxell, que ens allarga i obre la mà a tots.

Feliç tu que has cregut!

Josep Cabanelles, prevere i historiador va escriure el 1934: “la Mare de Déu dels esclopets, l’excelsa pastorella de les Valls d’Andorra de tants segles ha!”. Demano a la Mare de Déu de Meritxell, humil servidora, però d’una ine­fable grandesa per l’Esperit que la cobrí: que les autoritats nacionals i comunals visquin la novetat radical de l’Esperit per no quedar-se ancorats en el passat, per viure la realitat present i per estar oberts a la sorpresa del futur per a bé del poble a qui s’han compromès servir.

Feliç tu que has cregut!

El Papa Francesc predica: “la mare dona afecte, acarona, toca, petoneja, estima”. Demano a la Mare de Déu de Meritxell que va dir sí per Ella i per totes les mares, els pares, les àvies i els avis que el sí de la fidelitat sigui en cada una de les llars andorranes la font transmissora dels valors humans i evangèlics entre els esposos, entre pares i fills i avis i nets.

Feliç tu que has cregut!

Transcric del llenguatge andor­rà: “la festa de Meritxell obre les portes del nou curs escolar”. Maria de Meritxell preguntà: “com es farà això?”; observa: “Fill, no s’ha acabat el vi”; escolta i medita: “feliços els qui escolten la Paraula i la guarden al cor”. Demano a la Mare de Déu de Meritxell que els mestres, professors, mossens, catequistes, monitors d’AINA, dels esplais, dels Punts Jove es deixin guiar per la Llum de Meritxell, que ajudi a créixer com a bons ciutadans els alumnes de cada un dels centres educatius.

Feliç tu que has cregut!

Ens relata l’Evangeli: “Maria, la dona forta” que acompanyà Jesús pel camí del Calvari i restà dempeus davant el Fill crucificat. Demano a la Mare de Déu de Meritxell que els malalts, la gent gran i tots els qui sofreixen en el cos i en l’esperit tinguin la fortalesa de Maria de Meritxell, i que tothom visquem amb esperit de solidaritat, esforç, tendresa, cura i consol.

Feliç tu que has cregut!

Maria cantà a Ain Karim “Magnificat”. Demano a la Mare de Déu de Meritxell que el Cor dels Petits Cantors d’Andorra que festegen les noces d’Argent; que la nostra Andorra, abillada de festa nacional; que totes les Meritxells, Núries, Aurores, Queralts que celebren el seu sant nom; que tots cantem amb Maria “el Senyor obra en Mi [en nosaltres] meravelles”.

Feliç tu que has cregut!

Les multituds han cridat “no tinc por”. Demano a la Mare de Déu de Meritxell, Reina de la pau i del Virtus Unita Fortior, que tots els qui creiem en un sol i únic Déu, pel camí que sigui, ens sentim germans; que els qui en el caminar de la seva vida han viscut sense cap referència a Déu, siguin acollits per Ell, quan arribin a la meta per les seves bones obres.

Feliç tu que has cregut!

Feliços nosaltres, Maria de Meritxell, que creiem en el Pare del teu Fill. Demano que tots els somnis que Déu ha fet en nosaltres i en l’Església de les Valls d’Andorra s’acompleixin.

tracking