De la meva agenda

AINA i agraïment

La travessa estiu 2017 d’AINA ha estat tan dura com important. Ha reeixit gràcies a tots

Creat:

Actualitzat:

“AINA és un d’aquells espais màgics on es viuen històries que semblen relativament anodines, però que tenen grans conseqüències favorables al país”, comenta el Dídac als companys del curs de titulació d’educadors en el lleure a AINA. En les activitats d’AINA, hi destaquem un fort compromís social impregnat d’humanitat i de sensibilitat. Per damunt de tot, AINA és un gran equip de joves i d’alguns adults que s’han forjat a si mateixos a cops de lluita, esforç i solidaritat. AINA té la mà allargada i oberta, com la Mare de Déu de Meritxell, que dona allò que té de més valuós: el temps. La dita resa: “El temps és or.” Vuitanta-nou monitors han donat del seu temps de vacances d’estiu als ainistes, com ja n’havien regalat durant els nou mesos de curs. Unes colònies socials, lúdiques i educatives no s’improvisen.

Avui, el Jordi Lusilla, coordinador de l’equip de monitors, ens ha lliurat les estadístiques de l’estiu 2017 Troba el petit príncep dins teu. El total d’ainistes que han viscut les emocions de les colònies d’AINA: “Convivència, fer país, cants, valors...” sumem 853 infants i adolescents. Provenien de Canillo, 33; d’Ordino,48; d’Encamp, 44; de la Massana,59; d’Andorra la Vella,72; de Sant Julià de Lòria,35, i d’Escaldes-Engordany, 57; del Bisbat d’Urgell, 118; altres amb lligams amb Andorra,61, i 89 monitors voluntaris. A més, AINA ja ha acollit per quarantè estiu el Grup Sardanista Montserrat, 125 infants i joves; 29 nens del carrer del restaurant Ca la Mare de València i 50 infants de la llar de Sant Josep de la Muntanya de Barcelona.

Les estadístiques són fredes contemplades amb lletra negra sobre paper blanc. “AINA ens captiva per les seves profundes arrels, pel seu tronc fort i per les seves branques flexibles; tot connectat des dels arrels fins a les fulles”, escriu Francisca d’Acosta, directora del documental Entre muntanyes. Darrere de les estadístiques hi ha tot un país que l’ha acollit i li ha donat tot perquè fruiti. “A AINA s’exerceix la llibertat de pensar que sorgeix de la llibertat de posar preguntes”, se li escapa de dir al Carles, estudiant de filosofia, al final de la jornada, quan la mainada està al primer son. Darrere les xifres hi ha la gent que lluita per un món millor, que acull els que pateixen i canta amb els que atien l’esperança. Tots cridem als quatre vents que la veritable fortalesa consisteix a mostrar els sentiments. Ni càstigs ni sermons. Només cal escoltar l’infant i l’adolescent amb respecte i dialogar-hi fins que aflori el petit príncep que duen a dins.

La travessa estiu 2017 d’AINA ha estat tan dura com important. Ha reeixit gràcies a tots.

Gràcies als que l’han mirada amb estimació i han comprès els seus monitors quan el seu caminar ha estat lent i feixuc amb alguna marrada.

Gràcies als que us heu fet infants amb els nostres nens i nenes, i d’aquesta manera els heu enriquit amb la vostra saviesa.

Gràcies als monitors i monitores, als vostres pares i mares, que uns i altres heu regalat a AINA el vostre preciós i valuós temps d’estiu per endolcir les vacances dels ainistes amb paradisíacs paisatges, mil cançons i aventures, incloses les maltempsades.

Gràcies a l’Esther, Anna, Carmo, Ceo, Tiago, Digna, Bea i Diana que heu sostingut durant dos mesos la niuada que estrena el vol lluny dels pares i heu suavitzat els enyoraments i cansaments.

Gràcies al senyor arquebisbe, Joan Enric, cap de Govern, Toni, ministres, síndics, arxipreste, que heu compartit taula amb la mainada i monitors i els heu donat vida per arribar a la meta: a l’asteroide del Petit Príncep.

Gràcies per aquest “vas d’aigua donat a un infant”, als comuns de les 7 parròquies d’Andorra, Fundació Josep Anton Cerqueda, Farmàcia Abarset, bancs amb seu a Canillo, Palau de Gel d’Andorra, Saetde, Inner Wheel, Lyons Club, Asca, Ensisa, a totes les famílies i a totes les persones que heu encès un llantió a la Mare de Déu de Meritxell... un vas d’aigua gràcies al qual hem pogut donar 83 beques i hem pogut oferir un preu ben social a tots els ainistes. Un vas d’aigua que no quedarà sense recompensa, ens promet l’Evangeli de Jesús. Un vas d’aigua que als peus de la Confident esdevé solidaritat que rega la pau. “Meritxell de la pau, ensenyeu-nos la solidaritat!”

tracking