Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Cadascun de nosaltres

Ens sentim feliços quan trobem algú que descobreix el nostre ‘jo’ més amagat
Actualitzada 01/09/2017 a les 20:33
Fa alguns mesos vaig llegir un interessant relat de William McNamara. Explicava que durant cert temps va viure prop d’una gran mansió en la qual treballaven cinc jardiners. El cas és que únicament un havia aconseguit fer florir tots els rosers que cuidava. Un dia en William li va preguntar quin era el secret del seu èxit i li va respondre que els altres jardiners no feien res malament però que tractaven igual totes les plantes. Ell, per contra, les observava, les seguia diàriament una a una i es guiava per la necessitat particular d’humitat, d’aigua, de terra, d’adob, de sol, de llum, i així aconseguia un jardí esplendorós. Cadascun de nosaltres és ben diferent dels altres. La nostra personalitat, la nostra forma d’interpretar el que ens rodeja i el que ens esdevé s’ha anat forjant a partir de la nostra educació familiar, l’aprenentatge acadèmic, les relacions socials i les experiències vitals. La mecànica i la química de la vida han executat un pla perfecte perquè tots siguem diferents. Som tan únics com ho són les nostres empremtes dactilars. Estem fets d’ànimes absolutament diferenciades, ens mouen estímuls distints, emocions particulars, som sensibles a sensacions desiguals i perseguim somnis dispars. I vivim en un món estrany, on es valora més el que tenim i el que professionalment i socialment representem que el que som capaços de fer pels altres. Ens costa menys treballar dotze hores seguides que donar la benvinguda a un nou veí o saludar dins d’un ascensor. Solem actuar davant de tothom amb el mateix patró, esperant que la reacció sigui la que nosaltres esperem, però, per contra, ens sentim feliços quan trobem algú que descobreix el nostre jo més amagat i ens el fa vibrar. En tots els àmbits de la vida, el veritable lideratge de l’ésser humà consisteix a saber activar el bo i millor de cadascú, intentant sembrar persona a persona, autoestima i felicitat. La mare Teresa de Calcuta va dir: “Que ningú arribi mai a tu sense que, en marxar, se senti millor i una mica més feliç.”
  • #2 Jordi Llorens
    (03/09/17 20:51)

    M ha agradat , " el saber q cada persona es diferent" ho deu ésser , però masa vegades ens conformem amb el genèric , Gracias , per els dos minuts de reflexió , bona setmana!

    Respondre
  • #1 MERITXELL VALLS
    (03/09/17 13:52)

    Bon dia Joan Carles..et felicito pel teu article..em sento molt satisfeta quan algun com tu que treballa en un sector de la societat (suposovquecencara ets a la banca) que justament representa l'uniformisme i el valorar les persones segons el que tenen ( evidentment suposo que ho dius a novell material) se"n adona que el vestit social que hem creat no va be a tothom..

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts