x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

En estat de xoc

Contra la divisió, més unió, més integració, més cohesió
Actualitzada 28/08/2017 a les 10:37
Amb això de la seguretat, les autoritats sempre ens han volgut fer combregar amb rodes de molí. Darrere de les seves paraules, de les seves iniciatives, de les seves modificacions legislatives, no sempre es troba la voluntat de protegir, sinó la de vigilar. L’autoritarisme sempre ve acompanyat de més mesures de seguretat. D’una despesa desorbitada en mitjans de protecció i prevenció. De més mesures de vigilància i detecció de ciutadans sospitosos. Això comporta sempre una notable reducció de llibertat ciutadana i drets cívics. No ens protegeixen, doncs, sinó que ens vigilen. Tenim alguns exemples, com ara la resolució de l’APDA sobre la instal·lació de càmeres de videovigilància als espais públics, on queda clar que no estan regulades per la legislació. Aquesta intromissió la practiquen, de forma escandalosa, les mateixes institucions que s’haurien de mobilitzar davant aquest greu atemptat a la nostra llibertat. Malgrat que diuen que ens volen protegir, en realitat, ens volen vigilar. Un altre cas és la desaparició de la font de la plaça Guillemó de la capital. Aquest element urbà, més enllà d’alegrar l’indret amb el seu brollador, també protegia les terrasses dels restaurants contra un hipotètic atac amb vehicle-ariet. Vaig fer notar aquest detall a la senyora cònsol, fent-li veure la conveniència d’instal·lar quelcom que pogués fer d’aturador. Més encara, quan és un espai de concerts multitudinaris. Res va ser fet, i encara esperem. Un altre exemple de coer­ció de la nostra llibertat, en ares de la seguretat, va ser l’intent del govern de permetre les escoltes telefòniques i digitals a l’engròs. Sortosament, aquest nou sistema d’escoltes bypass, estil Juan Palomo, no va ser aprovat pel Consell General. Tanmateix, ara, quan la nostra societat es troba en estat de xoc arran dels atemptats de Catalunya i França, aquest govern ens pot intentar donar gat per llebre, colant en el mateix paquet pilons i patades a la porta. Val més no respondre al terrorisme a cop calent; és millor pensar tranquil·lament el que més ens convé. Podem fer més per garantir una bona convivència. Més unió, més integració, més cohesió social, millor distribució de la riquesa, també són pilons aturadors contra la xenofòbia. Les conseqüències de fomentar la divisió, han quedat prou clares.
  • #2 Nihil novum sub sole
    (28/08/17 13:35)

    El "terrorisme" és un enemic psicològic, com ho va ser el comunisme, una eina ideològica per arribar a un fi i justificar els mitjans.El fi i els mitjans són imperialisme i feixisme vestit i maquillat de democràcia i drets humans, la veritable definició de "terrorisme" és una altra: Serà terrorista aquell que s'oposi a les decisions del nou ordre mundial i dels seus còmplices locals. A més, porta a un sens fi d'interpretacions jurídiques que permet criminalitzar qualsevol acte de protesta i inclusivament, la tasca que duen a terme els comunicadors socials i periodistas.Es la repressió de l'ésser humà, disfressat de bones intencions.El món no ha canviat, perquè el dirigeixen els mateixos.

    Respondre
  • #1 John
    (28/08/17 08:39)

    Doncs serà millor que ens controlin per tal d'evitar desgràcies com als països veïns. Ara futrem el crit al cel perquè vulguin ficar càmeres als punts amb més gent??? I ja aprofitant el senyor Delfí fa pura demagògia amb paraules com integració, cohesió, distribució de la riquesa. ....Però no proposa res, paraules al vent per quedar bé. 

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts