Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Harmonització fiscal amb la UE

Actualitzada 03/07/2017 a les 06:49
    Vladimir Fernández
El mes de juny passat a Panamà, el Fòrum global sobre transparència i intercanvi d’informació fiscal (GF) va publicar els resultats sobre els estàndards internacionals de transparència fiscal, atorgant un ràting provisional d’acompliment amb gran mesura (Largely Compliant) a Andor­ra. Aquest procés de revisió ha estat establert a petició de les jurisdiccions del G-20, que van demanar al Fòrum global desenvolupar criteris objectius per identificar les jurisdiccions que eren no cooperants, en relació amb l’intercanvi d’informació i la transparència fiscal. Aquesta va ser una bona notícia per al nostre país, ja que se’ns va qualificar provisionalment de forma positiva, amb altres països de primer nivell com puguin ser Luxemburg, els Estats Units, Alemanya i Portugal, entre d’altres. Ara endeguem una segona etapa de modificacions fiscals que va anunciar el Govern d’Andorra la setmana passada, que busca com a objectiu adaptar-nos a les més que conegudes normes BEPS (en anglès Base Erosion and Profit Shifting), que bàsicament consisteixen a evitar l’erosió de les bases de tributació i el trasllat de resultats entre societats a diferents països. Aquestes mesures inclouran la supressió i modificació d’alguns règims especials del nostre impost de societats, que requerirà, entre altres aspectes, adaptar-se i homologar-se amb nous requisits i exigències internacionals en l’àmbit fiscal. Els països del G-20, les principals economies internacionals i sobretot les principals potències dels països de la UE, (amb importants problemes de solvència i liquiditat), busquen homogeneïtzar la fiscalitat, amb uns estàndards similars que evitin el trasllat de beneficis a països considerats de baixa tributació, amb l’objectiu bàsic d’evitar pagar impostos; fet que insta a deixar cada vegada menys marge de maniobra als països en l’establiment de les seves polítiques fiscals.

*Vladimir Fernández, Soci de Crowe Horwath
Etiquetes
  • #6 SMS
    (03/07/17 23:01)

    BLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLA comentaris BLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLA !

    Respondre
  • #5 Venuts
    (03/07/17 22:50)

    Andorra ja és un Estat vassall de la UE, l'homologació d'Andorra en realitat és la pèrdua total de la sobirania com a país independent, i el lliure comerç en realitat és el lliure saqueig a mans de les multinacionals.

    Respondre
  • #4 Geo-economía
    (03/07/17 18:47)

    El inexorable procés de globalització sota la batuta nord-americana, ha posat fi a la independència europea en aquesta primera dècada del segle XXI que estem vivint. La vella Europa està morint i el nou ordre mundial està lluitant per néixer. Ara és temps de monstres, Europa està sent conquistada econòmicament, sense guerres, però amb conseqüències encara pitjors.

    Respondre
  • #3 Perill nou model
    (03/07/17 10:20)

    Hen difinitiva inversió estrangera  regim especial per exportar amb 80% de modificació bye bye.. Tota la feina de assesorament a empreses de fora per captar.les. Ara això no val.. inseguretat juridica total..  Això no pinte bé.. desde fora ens diran el que tenim que fer.

    Respondre
  • #2 Laira
    (03/07/17 09:38)

    Andorra acabará de rodillas

    Respondre
  • #1 Bona feina
    (03/07/17 08:42)

    Vladimir, no et conec, pero segueix amb aquests articles sobre fiscalitat entenedors i sense pretensions (com altres fan en aquest diari), perque en aquest país ningu més no ho explica (Govern inclos). Ara el proper ens hauries d'explicar les consequencies que tindrà per Andorra el BEPS. Bona feina.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts