Creat:

Actualitzat:

Es varen presentar les conclusions i prioritats resultants de tot el treball col·lectiu realitzat durant un any, en el qual han participat el Consell General, el Govern, el teixit associatiu d’Entitats Socials, l’Institut d’Estudis Andor­rans, el centre d’acolliment d’infants i adolescents La Gavernera i l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats, el servei d’Informàtica i tota la ciutadania.

Una de les conclusions que es van obtenir en l’apartat de la legislació deia que calia implementar la perspectiva de gènere en la definició dels projectes, els programes i els serveis públics de forma transversal, i en l’apartat de dones es conclou que les dades i els indicadors sobre la situació laboral i el mercat de treball a Andorra són del tot insuficients per fer una valoració adequada de la situació de les dones en aquest àmbit, com també es va remarcar que no hi ha dades estadístiques sobre diversitat afectiva i de gènere en el col·lectiu LGTIBQ.

En definitiva, tenim una mancança de dades que ens puguin donar prou informació per fer un seguiment sobre la desigualtat al nostre país. Per aquest motiu, d’entre les prioritats es destaca la creació de l’Observatori de la Igualtat com a servei d’informació, recollida i interpretació de dades, recursos, estudis i avaluació sobre la igualtat i la no discriminació a Andorra. La creació de l’Observatori la vull lligar amb un text legislatiu que tenim en aquests moments a tràmit parlamentari com és la llei del pla d’estadística 2017-2020. En el seu moment vaig presentar 15 esmenes orientades en la seva majoria a la incorporació de la transversalitat de la perspectiva de gènere en les estadístiques oficials i que les dades siguin desagregades per sexe seguint les recomanacions de Nacions Unides i l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere (IEGE).

La incorporació de la perspectiva de gènere suposa donar visibilitat, a través de la mesura i de la difusió, de les realitats en desigualtats que es produeixen entre les dones i els homes.

Aquesta transversalitat en la recollida de dades ha de ser aplicable a la resta de col·lectius en risc per poder monitorar l’evolució de la igualtat a Andorra i així es dona resposta a una de les prioritats.

tracking