Creat:

Actualitzat:

Els diners i què fer amb ells, l’etern dilema! En què els podem gastar sense sentir-nos culpables? Què ens farà més feliços, un cotxe nou, una TV de pantalla ultra plana, un mòbil de nova generació, la matrícula a un postgrau o un viatge de descobriment? En què hem de gastar per no sentir-nos malament? Doncs la ciència ens dona la resposta.

Thomas Gilovich, psicòleg i investigador de la Universitat de Cornwell als Estats Units, ho té clar: el millor que podem fer amb els nostres estalvis és invertir-los en experiències i gastar menys en béns tangibles. El simple fet de pensar a pagar per experiències ja genera millors nivells de satisfacció que fer-ho per coses. La planificació d’una activitat, la vivència en si mateixa, l’enriquiment i la formació personal i posteriorment el fet de comentar-la amb altres persones, proporciona grans dosis de benestar, moltes més que l’experiència de comprar coses.

Viure experiències ens fa estar més atents al moment, ens fa viure amb intensitat, ens obre la ment, aprenem, generem emocions positives, compartim i desenvolupem grans fortaleses psicològiques.

I la vida és un gran calidoscopi d’experiències per triar i gaudir, no per sobreviure. Se’n pot trobar de tots colors i de totes mides. Fins allí on arribi la imaginació, podem descobrir vivències gratificants que ens ompliran l’ànima, i moltes d’elles costen pocs diners o cap.

I no és sa guardar el que avui puguis experimentar per fer-ho més endavant o en una ocasió molt especial; els minuts, les hores i els dies corren massa ràpid i l’objectiu és poder dir adeu a la vida havent-la espremut al màxim i amb sentiment de felicitat.

Eleanor Roosvelt, primera dama dels EUA i activista pels drets humans, va dir que “el gran propòsit de la vida és viure-la, assaborir les experiències al màxim i cercar amb entusiasme i sense temor noves vivències que ens enriqueixin”.

tracking