x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

La mort de l'os, una imatge premonitòria

Una vegada més, Naturlandia
Actualitzada 19/06/2017 a les 21:34
És trist que hagin abatut un animal jove que tot just entrava a l’edat adulta, però encara és més trist que les instal·lacions no proporcionin la garantia necessària per evitar intents de fuga. La versió oficial no s’aguanta per enlloc: l’os traspassa tranquil·lament dues tanques electrificades, sense arribar a sortir del recinte exterior del parc; malgrat diuen haver seguit els protocols, xoca que, entre les mesures previstes per controlar l’animal, no es prioritzin els dards tranquil·litzants sobre les armes de foc. Tot plegat, no fa la sensació que s’hagi actuat com s’espera d’uns cuidadors professionals que, entre altres missions, han de manipular animals salvatges garantint-ne el benestar, a més de revisar diàriament les instal·lacions. D’altra banda, els animals nascuts en captiveri com el que han abatut, acostumats a la presència de les persones, perden la por i no solen presentar els mateixos comportaments dels animals en llibertat; no obstant això, en sentir-se acorralats poden intentar defensar-se, com tothom.

Hi ha molts elements dissuasius abans d’utilitzat armes de foc que, de retruc, poden provocar altres accidents al parc; afortunadament, el recinte estava tancat al públic. El suposat grau de perillositat d’aquest infeliç, justifica abatre’l? Que lluny queda el dia que Naturlandia celebrava el naixement de dues cries d’os bru. El parc, amb més de 23 milions entre inversió i dèficit, exercicis anuals negatius, tancaments parcials per reduir despeses i deficiències en instal·lacions com el Tobotronc, afegeix a la llista la mort d’un os en circumstàncies poc clares. Atraure un turisme que no beneficia el poble de Sant Julià, millor dit que l’endeuta, no ha de passar per tenir animals fora del seu hàbitat en un règim de falsa llibertat, a més d’altres consideracions.

Com a colofó a tot un seguit de despropòsits, cal fer esment a la roda de premsa del cònsol de Sant Julià, exemple de com no s’ha de gestionar un assumpte d’aquesta naturalesa; les seves paraules ens retrotrauen a l’Andorra preconstitucional. Naturlandia, exemple de consum incontrolat de recursos i territori, té un problema de credibilitat; als artífexs del projecte se’ls hauria de demanar responsabilitats polítiques perquè les conseqüències són per a tots.
  • #4 Toni
    (20/06/17 14:36)

    El que s'ha d'aconseguir és retornar la muntanya de la Rabassa al seu estat original i treure el pastitxe que s'han muntat allà

    Respondre
  • #3 Tancar
    (20/06/17 14:30)

    La mort de l'os també es la mort de Naturlandia,ha estat la ùltima estocada final,ara si que el millor que pot fer Sant Juliá es tancar portes,mal els dolgui.

    Respondre
  • #2 Guillem
    (20/06/17 08:21)

    Totalment d'acord amb el que dius, sobretot amb la roda de premsa vergonyosa del cònsol de St.Julia - parlant com un cacic.

    Respondre
  • #1 Andreu.
    (20/06/17 08:15)

    De vella escola, de mentalitat finalment preconstitucional, el Sr. vila ha de renunciar a tots aquells tics d'un Sant Julià globalment caciquista que com a jove el deuria enlluernar i, simplement, convocar una consulta popular vinculant sobre Naturlandia.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts