x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Mandra

Buscant un nexe improbable entre les notícies del darrer mes
Actualitzada 16/06/2017 a les 20:17
Mantenim una relació estranya amb la seguretat: mirem de matar mosques a canonades, però quan ens enfrontem a un jaguar famolenc ens fa mandra recórrer a alguna cosa més que al repel·lent de mosquits. Així, per la nostra seguretat, s’ha acabat imposant una mica a tot arreu un Estat policial que, amb el temps, dòcils –autoqüestionar-nos també ens acostuma a fer mandra– hem acabat validant.

Renúncies significatives a la llibertat a casa nostra, quantitats ingents de víctimes civils als països on pretenem caçar terroristes... Semblem disposats, doncs, a pagar un elevat cost per la nostra seguretat. O, per ser més precisos, per la nostra seguretat contra el terrorisme. Perquè la nostra seguretat en general, quan no hi ha terroristes pel mig, ens fa mandra. Ens fan mandra les cremes solars. Ens fan una mandra terrible les consignes de seguretat que ens repeteixen cada cop que som a punt d’enlairar-nos. Ens fa mandra el cinturó de seguretat dels autobusos, les cadiretes per als nanos al cotxe i haver de contenir-nos amb el pedal o amb l’alcoholímetre.
Trobem del tot innecessari i abusiu el simulacre d’incendis anual a la nostra empresa i el simulacre que ens fan fer a l’estiu abans de pujar al creuer. Ens fa molta mandra insistir al propietari de l’edifici que hi ha un endoll amb una connexió defectuosa –i si no em fa mandra, em fa mandra que els altres pensin de mi que soc el pesat que sempre insisteix en aquestes foteses. Ens fa mandra revisar la meteo abans de sortir a la muntanya. I ens fa una mandra de no dir atacar d’una manera estructural i decidida la violència contra les dones.

La lluita contra el canvi climàtic, en general, també ens fa molta mandra. I malgrat tot, les víctimes dels accidents de trànsit, les defuncions per melanoma, les dones assassinades per homes, els morts en incendis per instal·lacions defectuoses i la previsió de morts per les noves epidèmies que arribaran amb els nous mosquits que vindran a causa de les noves temperatures que estem generant superen, amb escreix, les víctimes de terrorisme. Mantenim una relació ben estranya amb la seguretat...
Etiquetes
  • #2 Anna
    (19/06/17 10:26)

    I què? Aquest article no parla d'Andorra ni probablement de la nostra manera d'actuar tan estrictament negativa com planifiques. Si tot això ens pot fer mandra comencem per analitzar quina mena de societat hem creat perquè la descendència tingui mandra.

    Respondre
  • #1 toni
    (17/06/17 11:35)

    De quin país ens parla? No crec que sigui el nostre: més aviat ho identifico amb algún país veí.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts