Creat:

Actualitzat:

Desgraciadament no puc aprofundir gaire en el tema ja que no he trobat enlloc l’informe de fiscalització que ha fet el Tribunal de Comptes sobre l’endeutament del comú de Sant Julià de Lòria de l’exercici del 2015. Tan sols em puc referir al que he llegit a la premsa nacional, ja que l’informe no apareix encara a la pàgina web del tribunal. Desconec, doncs, on estan publicats, tal com ens anuncien.

De totes maneres, en primer lloc no trobo normal que aquest informe es publiqui un any i mig després, encara que això sigui l’habitual. El que ens diuen en aquest informe és que el comú de Sant Julià va superar aquell exercici el límit màxim d’endeutament permès per la llei, maquillant els comptes i deixant-los uns 60.000 euros per sota, reconduint deutes a curt termini ves a saber on. Un altre error, o bé més aviat una malifeta dels antics mandataris? El que més em molesta de tot plegat és que aquesta superació ja se sabia fa un any, quan els actuals mandataris no volien aprovar els comptes ni tampoc el pressupost. I també ho sabia perfectament tota la premsa del país. Aquí tothom va amagar el cap sota l’ala tot esperant que colés la jugada. El temps tot ho fa oblidar, varen pensar tots plegats. A qui s’ha d’imputar ara la culpa? A aquells que varen sobrepassar el límit permès d’endeutament o a aquells que el varen encobrir?

A veure si aquesta vegada la fiscalia torna a actuar d’ofici, tal com va fer en l’ús indegut de les targetes de crèdit. A veure també si es demana responsabilitats a algú més per dissimular.

tracking