Creat:

Actualitzat:

Si un visitant que va venir el 2011 tornés ara, el 2017, a Andorra, es trobaria poques diferències, a banda d’un gran nombre de noves rotondes i l’ampliació de diversos trams de carreteres. Per la resta, tot igual. No existeix cap nova infraestructura destacable que s’hagi realitzat durant el mandat de Toni Martí.

Després de sis anys de Govern de Demòcrates per Andorra (DA), amb majoria absoluta i amb prop de 2.500 milions d’euros dels contribuents per gestionar, ens trobem un país similar al del 2011. I és que sis anys després, el model pel que fa a l’àmbit d’inversions per part de DA és inexistent.

Hi ha projectes que apareixen i desapareixen. Tenim les meravelloses fonts de colors del riu Valira, anunciades amb bombo i plateret al seu dia pel ministre de Turisme, i que avui només resten a l’imaginari col·lectiu.

També tenim projectes que apareixen del no-res i tenen un recorregut incert. Com a exemple d’actualitat puc posar la plataforma esquiable de Soldeu amb una més que dubtosa declaració d’interès nacional per part del Govern. Per no parlar de les conseqüències que pot comportar a Grandvalira.

Després tenim els projectes indefinits. En aquesta categoria hi ha la caixa buida de The Cloud, amb un considerable ball de xifres en relació amb la inversió estimada (no menys de 30 milions), i un meravellós i eteri recinte multifuncional per ubicar el Cirque du Soleil quan aquest ja no vingui més a Andorra.

I els projectes que tenen la complicada qualitat d’estar sempre a la moda, omplint portades i més portades de premsa. Evidentment l’heliport n’és l’exemple estrella.

I de projectes realitzats, algun n’hi ha. L’estació d’autobusos que des del PS ja reclamàvem el 2014 s’ha acabat realitzant el 2017 amb un sobrecost gairebé del triple respecte al pressupost inicial i amb unes mancances certament evidents. A propòsit d’això, ni el museu ni l’arxiu nacionals no hi són ni se’ls espera. No són d’interès.

Lamentablement, després de sis anys, podem constatar la gran oportunitat perduda per no haver convertit Andor­ra en un país modern en l’àmbit d’infraestructures i no haurà estat per una manca de recursos econòmics. El que DA ha fet evident és la seva manca de projecte i d’idees.

tracking