La tribuna

Grandvalira, l'oferta del passat

Tots els socis de Saetde han de fer un salt endavant molt important, ja que es tracta de convertir Pas de la Casa-Grau Roig en la nova estació més gran del sud d’Europa

Creat:

Actualitzat:

Hem pogut constatar pels mitjans de comunicació d’aquests darrers dies les desavinences entre els socis de Nevasa, algunes de públiques i altres que, evidentment, no les sabrem mai.

El comú de Canillo va fer efectiva una demanda al Govern per poder efectuar una gran plataforma a l’arribada de la pista de l’Avet. Sota la plataforma s’hi ubicaria un pàrquing d’unes 500 pla­ces, tenint sempre en compte que els terrenys són de propietat privada i amb interessos clars en l’esmentada zona: sembla que la cessió seria per una llarga durada de temps i el Govern ha donat llum verd al projecte emparant-se en l’informe de la CTU.

La primera pregunta que em ve al cap és saber quines persones, amb noms i cognoms, integren aquesta comissió que té tant poder de decisió que ni el mateix Govern s’atreveix a dur-li la contrària. La segona pregunta que em passa ràpidament per la ment és com és que el Govern no intenta fer de mitjancer en aquesta qüestió? He de recordar que el Govern va fer tot el possible perquè Vallnord no se n’anés en orris, i ara en la qüestió de Grandvalira es queda al marge. Per què?

Per què és d’interès nacional salvar Vallnord o la plataforma esquiable de Soldeu i no la continuïtat de Grandvalira? Si el Govern no actua, quedarà demostrada la seva implicació en favor de les estacions Vallnord i Soldeu-el Tarter i en contra de les del Pas de la Casa-Grau Roig, és a dir, provocant una competència deslleial que ja fa temps que dura.

Deixaré de banda aquestes reflexions, ja que n’hi hauria moltes més per fer, i el que interessa és el futur. Sota la meva modesta opinió considero que el projecte Grandvalira està esgotat, i per tant hem de mirar el futur d’una altra manera.

Tant el comú d’Encamp com tots els altres socis de Saetde (menys un, és clar, que posseeix una acció) tenen els mateixos interessos. Aquests són de fàcil deducció: Saetde ha estat un gran benefici, tant per a la par­ròquia com per als accionistes, i per descomptat, per al país en general, ja que sempre ha anat funcionant dues passes per davant de les altres estacions. Seguint aquesta tradició, el comú d’Encamp com a soci té l’obligació de vetllar perquè això continuï sent una realitat; i també l’accionista majoritari, igual que la resta de socis, tots tenen la mateixa obligació.

Els actors abans esmentats han de fer un salt endavant molt important, ja que es tracta de convertir Pas de la Casa-Grau Roig en la nova estació més gran del sud d’Europa: tenim els terrenys necessaris per a una gran ampliació i també els recursos econòmics; tenim la primera entrada a Andorra, que és el Pas de la Casa, que dona accés al domini per la part nord; tenim la primera entrada per la part sud gràcies al Funicamp; el poble d’Encamp també dona accés al domini; i tenim, com no, l’entrada per Grau Roig.

No em direu que això no és d’interès nacional!

Cal començar a treballar en aquesta línia per donar la millor oferta del sud d’Europa sense dilacions, el temps corre en contra nostra. Si no es fa d’aquesta manera, Saetde en podria patir les conseqüències, ja que com hem constatat el Govern mai donarà suport a la nostra estació i sí que farà l’impossible per ajudar les altres.

Comú d’Encamp i Saetde, poseu-vos a treballar plegats amb l’experiència del passat per un millor futur per a la parròquia i per al país.

Virtus Unita Fortior.

tracking