Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Un infant és un infant

Actualitzada 22/05/2017 a les 20:14
En els darrers cinc anys, el nombre d’infants que es desplacen perquè han d’emigrar del seu país d’origen per motius, per exemple, econòmics, que han de fugir i demanar asil com a refugiats fora del seu país a causa de conflictes interns o que són desplaçats en el seu mateix país per violència o catàstrofes naturals com sequeres, s’ha quintuplicat (tot i que aquesta xifra podria ser més alta perquè molts infants no han estat mai identificats ni registrats en els països de destí pels serveis socials). A aquests infants no acompanyats no els aturen les barreres que estan posant molts països a aquests desplaçaments. Això fa que els infants acabin utilitzant rutes cada cop més perilloses i sovint cauen en mans de traficants i trobant-se en una situació d’alt risc de patir algun tipus d’abús o explotació. Els propers dies, els líders mundials del G-7 es reuniran a Sicília. Només a uns quants quilòmetres de distància, a aquelles mateixes costes, estan arribant i continuaran arribant infants cada dia escapant de casa seva amb l’esperança d’una vida millor en un lloc més segur. Les ONG fan una crida a aquests líders a establir un sistema de protecció global que inclogui aquests sis punts: protegir els infants en desplaçament de qualsevol tipus d’abús o explotació; substituir la detenció d’infants migrants per pràctiques alternatives; mantenir unides les famílies i donar als infants uns estatus legals al més aviat possible; assegurar que els infants en desplaçament tenen accés a l’educació i una vida saludable; fer pressió i actuar en les causes que fan que els infants hagin de desplaçar-se, i combatre la xenofòbia i la discriminació. Ara és el moment d’alçar la veu i que escoltin que un infant, sigui migrant, refugiat o desplaçat intern, és sempre i per sobre de tot un infant. No és una amenaça ni un criminal. No és un problema ni un enemic. No són una mercaderia. Són només infants i necessiten protecció.
  • #2 Sion
    (23/05/17 17:23)

    La immigració és un dels negocis més importants del món, juntament amb les armes el tràfic de drogues i d'òrgans, no es pretén solucionar ni la pobresa ni les injustícies, perquè és el "sistema" el que és injust, no les persones, el sistema es nodreix de les injustícies ja que en realitat som mercaderia i una oferiment als déus.

    Respondre
  • #1 ciutadana
    (23/05/17 12:19)

    I perque no millor abogar perquè no sigui necessaria l'emigració? Amb els anys que aquestes associacions funcionen i els diners recollits es podria haver acabat la fam al món. Ara si es gasta la major part del recollit en mantenir la propia estructura,i no es va a la causa poc avancem, ans al contrari, es cau en la perversitat de mantenir l'injusticia quan es pretenia ajudar a solucionar-la. Cal una reflexió crítica.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts