Creat:

Actualitzat:

Per primera vegada des de fa més de dues dècades, quasi la totalitat dels hotels de la par­ròquia de Canillo han tancat portes, i això des del dilluns de Pasqua fins, per a molts d’ells, a mitjans de juny. A primera vista res de gaire anormal, els hotelers han donat vacances a la totalitat de les seves plantilles. Per tant és una excel·lent notícia.

Analitzem una mica com funciona el món hoteler?

A diferència d’un comerç normal, els hotelers a principi d’any disposen d’un estoc d’habitacions totalment determinat que va minvant al fil de l’any. Tota habitació no venuda, és pèrdua. Doncs per què tanquen els hotelers? Si tanquen representa una pèrdua neta de negoci, alguna raó deuen percebre dins el tancament. Però quina?

Els nostres polítics ens rebaten dia sí dia també que l’economia torna a anar bé, i des del ministeri de Turisme la promoció és perfecta, s’han invertit veritables fortunes... Però els hotelers han tancat.

La resposta més fàcil pot ésser: els hotelers guanyen molts diners i per tant poden tancar quan volen. Però jo, parlant amb molts d’ells, no ens fa falta molt de temps per adonar-nos que estan molt preocupats i es tanquen hotels.

Senyors, un dia o altre ens hauríem d’asseure i parlar una vegada per totes de la realitat, i d’on anem?

Aquest camí no té sortida, els hotelers fan viure molts oficis, i aquests tancaments obligatoris per tal d’abaratir costos no porten més que misèria futura. S’han d’emprendre altres camins i és urgent, hem de fer servir el cap, jo estic convençut que al nostre país podem trobar aquests talents, que a dia d’avui els nostres polítics creuen estar en mans de forasters els quals han demostrat la seva ineficiència, però no per cobrar, i augmentar el dèficit públic.

tracking