Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Paraula i vida

Trobar-se per compartir

Tomàs arribarà a creure quan es trobarà reunit amb els altres apòstols
Actualitzada 23/04/2017 a les 06:59
    Mossèn Antoni Elvira
En aquest diumenge després de Pasqua continuem manifestant els sentiments d’alegria i de joia per la festa de la resurrecció del Senyor. Avui, coincidint amb la diada de Sant Jordi, també veiem expressat l’amor en comprar el llibre i la rosa per a les persones estimades. Necessitem mostrar allò que sentim a les altres persones i transmetre allò que portem al cor.
Aquesta experiència ens és nar­rada avui en les lectures de la Paraula de Déu. Veiem com els deixebles i les primeres comunitats cristianes tenien la necessitat de trobar-se habitualment. Encara que el context d’aquestes trobades és ben diferent. En un primer moment, els deixebles de Jesús, després de la mort del seu mestre, estan reunits a casa. L’evangelista ens diu que “eren a casa amb les portes tancades per por dels jueus” (Jn 20,19). En canvi, en el llibre dels Fets dels Apòstols, on se’ns descriu la vida de les primeres comunitats cristianes, se’ns detalla en què consistien les seves trobades: “Els germans eren constants a assistir a l’ensenyament dels apòstols, a posar en comú els seus béns i a reunir-se per partir el pa i per a la pregària” (Ac 2,42).
La tristesa i la incertesa que embolcallaven la vida dels deixebles abans que Jesús Ressuscitat se’ls aparegués el diumenge després de Pasqua es transformaran en alegria i en una certesa que no podran deixar d’anunciar. Tindran tant la necessitat d’anunciar la gran notícia de la Resurrecció del Senyor com de reunir-se per pregar, per celebrar l’Eucaristia, per escoltar com el Senyor Jesús els parla novament.
És precisament quan els deixebles estan reunits que Jesús se’ls apareix. I l’Evangeli d’avui ens recorda que Tomàs no hi era amb ells. Ell arribarà a creure quan es trobarà reunit amb els altres apòstols el diumenge següent i Jesús, de nou, se’ls apareixerà. Podem veure aquesta presència de Tomàs com un element important en la seva vida de fe. Potser no és només una casualitat ser-hi o no ser-hi amb els altres apòstols. Compartint amb la comunitat és quan farà experiència de Jesús Ressuscitat.
Avui també, els cristians necessitem reunir-nos per celebrar la nostra fe, per alimentar-nos tant de la Paraula de Jesús com del seu propi Cos. Som conscients que participant en la celebració dominical anem enfortint la nostra fe i, a la vegada, la compartim amb d’altres cristians, perquè no podem viure-la de manera aïllada, sinó amb els altres i amb el desig d’anunciar-la.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts