x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Economia productiva

Cal rellançar l’economia, cal augmentar els salaris i les pensions
Actualitzada 20/04/2017 a les 21:06
Per economia productiva s’entenen totes les activitats que produeixen béns i/o ofereixen servei, a diferència de l’economia especulativa, la qual es fonamenta en tota activitat basada a generar diners a partir d’un altre producte o actiu. A Andorra hem viscut durant molt de temps de l’economia especulativa pura i dura, comprar a 5 i vendre a 10. Els diferents governs dels darrers 10 anys no han tingut en compte que aplicant les polítiques de contenció es carregaven la classe mitjana andorrana, veritable motor i la clau per a una recuperació econòmica, pal·liant que la realitat econòmica als nostres països veïns sigui tan determinant. Congelant salaris i abaratint les pensions han contribuït a minvar encara més, si cap, l’economia. La recessió empresarial que pateix la petita i mitjana empresa andorrana fa que estigui tocada de mort. Cal rellançar l’economia andorrana, cal augmentar amb pas ferm els salaris i les pensions de la classe mitjana andorrana. Sense això, l’economia del nostre país sempre estarà a disposició dels capricis de les economies dels països veïns i per tant sempre estarem a disposició que el turisme marqui la realitat de la nostra economia sense que el consum intern de la gent del país pugui representar un contrapès a aquest desequilibri. Des de la Unió Sindical d’Andorra vàrem demanar al Govern del Sr. Antoni Martí Petit que fes un esforç per augmentar pensions i salaris un 10% durant els 4 anys de legislatura, després d’una dècada de congelacions i recessions, no ens sembla gens desenraonat, amb l’objectiu de rellançar l’economia productiva del nostre país. Estem convençuts que bars, restaurants, tallers, comerços, perruqueries i un llarg etcètera de petites i mitjanes empreses ens ho agrairan, i molt. La nostra sorpresa és que si nosaltres parlem de naps ells ens contesten amb cols, si nosaltres demanem un augment de salaris i pensions, ells ens responent amb el salari mínim interprofessional.
  • #5 Fins als coll....!!!
    (21/04/17 22:44)

    Observer, 1] a la cadira esperant ll hora de plegarr potser estas tu, JO NO, i asobre soc 1000eurista, 2) jo no tinc Familia amb negocis,... doncs no puc  treballa en cap altre lloc, i m he d espavilar, en canvi els que tenen cognom i familia fant Tabac, comerç, ...UNA MINORIA DELS FUNCIONARIS, casualment els de Bona Familia i ben remunerats, el 10%  si fem un calcul molt optimista, No tinc pis a la platja ni casa al poble, ja que mons pares a diferencia de molts al venir a Andorra fa 60 anys no tenien res a part de perjudicis politics per ser "rojos" !!! No GENERALITZI si us plau !!! 

    Respondre
  • #4 Més del mateix
    (21/04/17 17:06)

    Aquests sindicats, són especialistes en convertir el treballador en esclau del capitalisme de l'Estat, a més de mediadors favorables a l'Estat i la banca, que és qui els alimenten, per tant els sindicats tendeixen a defensar interessos corporatius.

    Respondre
  • #3 1 de maig
    (21/04/17 13:45)

    comprar a 5 i vendre a 10 no es una economia especulativa, o no coneix la llei de la compra i la demanda. El preu el marca la demanda. Hem preocupa que voste parli de economia productiva!!!! no oblidi que si el govern fos una empresa privada mes de la meitat dels funcionaris estarien buscan feina, i l'altra meitat estarien cobran molt mes perque serien eficaços. Peró teniu el toro per les banyes, voteu i els politics la meitat també son funcionaris en exedencies o passifistes de les cupules dels partits.  El dia que vulgui fer alguna cosa per Andorra lluiti contra els oligopolis de la banca, del tabac... que son els que realment perjudiquen l'economia productiva i sobretot no voteu més politics com els que tenim, agafats a la cadira i xupometros dels partits. Lluiti per les llistes obertes, lluiti per una Andorra on els amiguismes no siguin a l'ordre del dia. 

    Respondre
  • #2 Jordi
    (21/04/17 13:24)

    El problema que tenim, es que l'Estat no pot mantenir el gasto públic que genera. Això és ve solucionant  amb la pujada d'impostos, o sigui ofegant el sector privat i l'economia. Tot, perquè aquesta mena de "Nova Burguesia"Andorrana (La classe funcionaria) pugui continuar visquen al país de les "Mil Meravelles". La població d'Andorra està fragmentada, mentre's uns viuen a Disneylandia, d'altres viuen al Bronx o el Barri Xino.

    Respondre
  • #1 The Observer
    (21/04/17 07:22)

    Benvolgut Sr.:S'ha oblidat d'una tercera branca de la economia andorrana que es la economia passiva. Aquesta es compon bàsicament de funcionaris que s'asseuen a la cadira en actitud contemplativa esperant que finalitzi la seva jornada laboral a l'administració per dedicar-se al seu negoci propi. Aquestes persones, a banda de realitzar una activitat no permesa segons el seu estatus laboral, ni tant sols cotitzen a la CASS per aquesta feina suplementària. A tall d'exemple i per tal de no ser acusat de alarmista, li posaré alguns exemples sense citar noms ni càrrecs a l'administració.-Recanvis per la automoció-Venda de vehicles-Pintures-Comerç minoristaetc, etc.Estic cansat dels seus articles passats de moda de reivindicacions d'altres temps. Si tant malament està la classe treballadora d'aquest país. Com s'explica el parc automobilístic que circula per les nostres carreteres? Els pisos a la platja? La caseta del pueblo?Expliqui'ns qui anirà a la manifestació de l'1 de maig

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts