Creat:

Actualitzat:

Ja n’estic una mica fart de sentir a dir que la solució dels autònoms és que cotitzin segons els seus ingressos, que aquesta és la fórmula més vàlida. Un cop descartada l’opció de cotitzar per sectors d’activitat, per absurda i pensada més amb el cul que amb el cap, es veu ara mateix que existeix molta gent que es considera experta en el tema, però que continua pensant amb la mateixa part del seu cos.

Què vol dir cotitzar per ingressos? Que diantre tenen a veure els ingressos d’un autònom amb el que realment està guanyant o el que li queda a final de mes a la seva butxaca? De quina manera es pot fer una comparació tal com l’exemple següent: imaginem un autònom, professional liberal que ingressa uns 50.000 euros a l’any i les despeses que té, a banda de la CASS, són mínimes, obtenint per tant un benefici. Li fem cotitzar per exemple un 10% dels seus ingressos. Suposaria mensualment uns 416 euros (una mica menys del que està pagant actualment). Imaginem també un autònom restaurador que factura uns 200.000 euros l’any, però que a final de mes no li queda ni un euro de benefici. Seguint el mateix supòsit, passaria a cotitzar uns 1.666 euros al mes. Poden fer el mateix càlcul amb els ingressos i topalls que vulguin i amb el percentatge que desitgin... La solució sempre serà la mateixa: estem partint d’una base de càlcul absurda i barrejant i confonent la velocitat amb el tocino.

Aconsellaria doncs totes aquestes persones que estan opinant d’aquesta manera que utilitzin el seu cap per a alguna cosa més que no sigui per ficar-se un barret o una boina.

tracking