Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

La cantata del cafè

Actualitzada 03/04/2017 a les 20:56
Ei, és que no hauria de ser tan difícil. Amb l’esforç de tots ho podrem aconseguir.

Coses més difícils s’han acomplert, malgrat els més foscos presagis.

Si Napoleó va ser capaç de tornar a acceptar el cobrament de la quèstia, gràcies a la tenacitat i a la insistència dels vells patricis andorrans, no veig per què no es pot assolir un petit gran repte: que el cafè que se serveixi en la majoria d’establiments del país sigui una infusió aromàtica, untuosa i decent, i no el líquid amargot, recremat o, en el millor dels casos, sense caràcter, que trobem pràcticament arreu des de temps immemorial.

Pot semblar una qüestió banal, frívola o menor, però imaginem-nos, ni que sigui per un moment, que a l’hora d’esmorzar, o, a la de la sobretaula, ens trobem un cafè fet com Déu mana.

No és que cregui allò que la felicitat s’aconsegueixi amb (que vol dir només) les petites coses, però sí que ajuden a portar millor les misèries quotidianes.

Si a tot Itàlia, des de Portopalo fins a Varese, fan uns cafès, siguin ristretti, macchiatti, latte, espressi ovvero cappuccini entre digníssims i sensacionals, no hi ha raó objectiva per no poder-ho aconseguir aquí.

Un pacte d’Estat: que el país sigui conegut i reconegut, a més de pels seus mèrits actuals i etcètera, pels seus baristes, infusors, cafeters, professionals formats i experts en el seu ram.

Hem posat la fibra òptica a tot arreu, no ha de ser tan impossible com semblaria d’entrada. Un petit esforç, va.
  • #3 josep maria mangot
    (04/04/17 20:55)

    Havia arribat a pensar que jo era el maniac, pero veig que no soc l'unic en denostar la qualitat general dels cafes a Andorra. Pot esser el propi cafe, la maquina, si esta neta o bruta, calenta. Pot esser el barista, be el camarer, sigui el que sigui o potser tot a l'hora, fer un cafe a vegades es un esport de risc. Perdoneu pero algu ho tenia que dir.

    Respondre
  • #2 Àngels Codina
    (04/04/17 18:30)

    Completament d'acord amb tu , Albert! En general el café que es serveix a Andorra es incomestible. Els consumidors agraïriem una mica mes de qualitat en aquesta beguda tan socialitzant...per allò de "quedar a fer un cafetó"...

    Respondre
  • #1 Renato Frassinelli
    (04/04/17 18:20)

    Bon dia Albert! Em dic Renato, soc italià i "mi piace il buon caffè". Tinc una botiga molt a prop del Diari, al 17 del Carrer de Riberaygua que es diu Spazio 3 (davant Art i Pa). Si un dia passa per aquì amb una mica de temps li ensenyarè una cosa curiosa... pot ser mes de una...

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts