Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Pressupostos participatius

Actualitzada 02/04/2017 a les 07:02
Aquesta setmana, el Govern ha presentat la primera experiència en matèria de participació ciutadana. Es tracta que qualsevol persona pugui presentar a Govern una proposta que s’emmarqui dins de les competències del ministeri d’Ordenament Territorial. Un cop recollides les propostes, es decidirà, per votació popular, quina o quines seran executades.
Penso que més enllà del pressupost destinat a aquesta iniciativa (200.000 €) cal valorar-la com una interpel·lació directa a la ciutadania.
Sovint, no entenem la raó per la qual des de Govern no s’ha fet una intervenció en un lloc de l’espai públic on per a nosaltres era evident, i ara tindrem l’oportunitat de proposar-l’hi i de decidir-ho entre tots.
En aquest cas, serà un projecte que ens haurem apropiat: serà el nostre, i simbòlicament es convertirà en motor de canvi, en generador de noves sinergies a nivell individual que, al final, transformaran quelcom a nivell col·lectiu.
Tenim l’oportunitat de ser proactius amb garanties que la proposta o propostes seleccionades, a partir dels criteris establerts per la convocatòria, tindran una traducció a la realitat.
Estic segur que, a part de generar propostes individuals, també hi haurà associacions i col·lectius que trobaran en aquesta iniciativa una oportunitat per plantejar propostes d’obra que els ajudaran a tirar endavant activitats i projectes que fins ara es desenvolupaven en condicions precàries o bé, no es podien fer perquè requerien d’un espai o infraestructura per fer-les. Penso també en demandes dels nostres joves i dels nostres padrins.
El camí de les polítiques de participació és molt ampli i planteja infinitat de possibilitats que poden ajudar-nos a guanyar espai i pes específic com a ciutadans i ciutadanes.
Aprofitem l’oportunitat doncs: busquem complicitats, aliances i plantegem projectes que impulsin aquests petits canvis que ara tenim l’ocasió de generar. I, finalment, decidim i prioritzem entre tots quins són els que cal fer realitat. Serà, en definitiva, un bon exercici per a la ciutadania i un pou d’idees per als ciutadans.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts