Foc i lloc

Impuls a l'emprenedoria

Esperem que no passi com amb la llei de cooperatives

Creat:

Actualitzat:

Al febrer, els membres del PS al Consell General van entrar a tràmit la proposició de llei de suport als emprenedors, la seva internacionalització i el seu finançament. Un ampli i complet text que consta de 88 articles i que demostra la preocupació de la formació per donar suport al teixit empresarial del país, posant en aquesta ocasió el focus als emprenedors.

La proposició de llei és molt transversal i recull múltiples propostes de foment de l’emprenedoria. Entre altres, destaquen les accions des de l’àmbit educatiu, on s’ha d’introduir el concepte als alumnes però també als docents; un règim jurídic i fiscal específics, o la simplificació de tràmits burocràtics.

Sobre el finançament, es proposa una normativa sobre una fórmula participativa de micromecenatge (crowdfunding). La regulació d’aquest tipus de finançament pot facilitar-ne l’ús i, per tant, el llançament d’start-ups.

Un dels altres punts a destacar és el de la internacionalització que pretén ser una eina de captació de talent estranger i facilitar que emprenedors estrangers optin per Andorra per instal·lar la seva empresa emergent.

En cas d’aprovació d’aquesta llei respectant l’esperit del nostre plantejament inicial, hauria de ser una eina més per impulsar la creació d’empreses, la recerca i el desenvolupament de sectors no tradicionals de la nostra economia. Per tant, un instrument útil per augmentar les probabilitats de diversificar l’economia.

En el moment d’escriure l’article, a manca de conèixer en detall l’informe del Govern, semblaria que Demòcrates per Andorra (DA) estaria a favor de discutir la nostra proposta al Consell General. Aquesta seria una bona notícia per al país, per als joves i per a totes aquelles persones que volen iniciar l’aventura de crear un propi negoci a Andorra.

També seria molt desitjable, però, que no es repetís el que va passar amb la llei de cooperatives que vam proposar des del PS la legislatura passada. Tot i ser admesa a tràmit, esmenada i aprovada, les modificacions imposades per la majoria de DA la van convertir en inútil. Des de la seva aprovació, ben poques cooperatives s’han creat a Andorra, per no dir cap. Esperem que no passi el mateix amb els emprenedors.

tracking