Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Autònoms

Actualitzada 21/03/2017 a les 22:06
Llegeixo un comentari al diari BonDia que diu el següent: “Qui controla els autònoms que estan de baixa laboral i fan feines d’amagat? Gràcies”. En primer lloc, només li vull explicar a la persona que ha fet aquest comentari que no té ni idea de la vida i el treball dels autònoms (ara anomenats treballadors per compte propi). Potser sí. No diré que no. Aquesta persona que ha fet dit comentari coneix algun autònom que estant de baixa treballa d’amagatotis. Que sàpiga dita persona que els autònoms en general tenim una casta especial que no ens permet estar mai de baixa. De fet, tal com vaig llegir no fa massa, ens haurien de fer una anàlisi de sang per saber per què no estem mai de baixa. Un autònom de baixa no pot treballar (com qualsevol altre assalariat) però a més ha de tancar la seva empresa o nomenar un representant que els substitueixi mentre duri la seva baixa laboral. Mentre dura la seva baixa laboral, l’autònom en qüestió cobra una misèria, doncs té l’obligació de continuar cotitzant a la CASS, no el substitueix ningú. A banda de no poder treballar, cobrar una misèria i seguir pagant, no pot mantenir el seu negoci ni els empleats en cas que en tingui. Així és la vida laboral dels autònoms. I, en el cas que algun d’aquests autònoms, mentre està de baixa, pugui fer alguna feina per subsistir, tan sols puc dir: olé sus huevos. Demanaria doncs a la persona que va fer aquest comentari a la premsa que s’abstingui d’opinar sense conèixer la realitat dels autònoms. I als consellers generals que es posin a treballar d’una vegada per totes en aquest tema. Ja estic fart de sentir-los parlar, opinar, dir ximpleries i no fer res en absolut.
  • #4 ciutadana
    (22/03/17 14:18)

    Totalment d'acord. Qui ha fet aquest comentari es completament ignorant del que es ser "Treballador per compte propi", sembla mes aviat un comentari de l'arquetip del funcionari(quedi clar que parlo de l'arquetip no de tot el gremi), que es posa de baixa per un costipat.

    Respondre
  • #3 Castellano Comunero
    (22/03/17 13:33)

    Tú mateix ho resumeixes; si algun autònom treballa mentre està de baixa, ' ' ole sus huevos ' ' . Perfectament explicat i comprès.

    Respondre
  • #2 mil
    (22/03/17 13:27)

    Aquesta setmana li ha tocat cobrar el diari Bon Dia.

    Respondre
  • #1 Felip Gallardo
    (22/03/17 08:10)

    Es pot dir més alt, però no més clar. 

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts