Paraula i vida

La transfiguració avui

Quan la fe es troba en el més profund de nosaltres ni la mort pot ensorrar-nos

Creat:

Actualitzat:

L’evangeli d’avui és d’una gran actualitat per a tots. Jesús sap que la seva mort és propera i que serà un gran trauma per als seus deixebles. Per això, abans que succeeixi el pitjor, vol donar-los un missatge d’esperança. Cal que sàpiguen que Jesús és el “Fill estimat de Déu-Pare” i que la mort, tot i que li arribarà, com a home, quan el clavaran en una creu, de cap manera l’engolirà totalment. Serà transfigurat i ressuscitarà. La transfiguració de Jesús al Tabor, que acabem d’escoltar, té com a teló de fons que els deixebles es mantinguin ferms en la fe i l’esperança. Algú ha dit que la fe és la força més poderosa que opera en nosaltres. Quan es troba en el més profund del nostre ésser, res, ni la mort, pot ensorrar-nos. La transfiguració avui al Tabor és com un tast de les aparicions extraordinàries de Jesús després de Pasqua.

Reconeguem que no ens agrada sempre escoltar Jesús i seguir-lo. Reconeguem, també, que moltes vegades la vida no és un Tabor. La vida és lluita. La vida comporta suors i llàgrimes. Ensopeguem amb moltes creus. Són molts els problemes que ens amenacen. Com deia Ingmar Bergman: “La vida és una continua successió de problemes que només s’acaben amb la mort.” No tot a la vida és de color de rosa, i, encara que ho sigui, sempre hem de saber que cada rosa porta la seva espina. Per això, la vida sense esperança no és vida. Les famílies amb tants problemes com tenen avui, sense que els seus membres siguin gent d’esperança, fàcilment es desintegren. Però com diu el gran poeta libanès Khalil Gibran: “Per molt llarga que sigui la tempesta, el sol sempre torna a brillar entre els núvols.”

Tinguem, doncs, això ben clar: ser cristians és deixar-nos portar sempre per l’esperança, i creure fermament que més enllà de la mort hi ha la resurrecció en Crist. Només els constants en l’esperança són capaços de transformar les creus en resurrecció. Mirem d’aprofitar la Quaresma per escoltar i seguir millor Jesús com feu sant Pau, que ens ha dit a la segona lectura: “Jesús ha desposseït la mort del poder que tenia i ens ha fet resplendir la llum de la immortalitat.” Que la Quaresma i la Pasqua ens ajudin a descobrir l’esperança de la nostra immortalitat.

tracking