Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

La veu pròpia de les associacions

Volem deixar palesa la nostra disconformitat amb diferents afirmacions d’alguns membres de l’oposició
Actualitzada 16/02/2017 a les 07:06
    Carles Perea Agustina Grandvallet Anna Parramon
Han estat vàries les sessions del Consell General en què s’ha mencionat alguns dels responsables de les diverses associacions i federacions socials que actualment treballem amb el Govern i amb el Consell General, concretament a dues d’onze en total, en diferents projectes. No només en el monogràfic de polítiques socials, on alguns de nosaltres hi érem in situ, sinó també en d’altres sessions ordinàries i extraordinàries del 2016 i 2017.

Amb aquest article volem deixar palesa la nostra clara disconformitat amb les diferents afirmacions que s’entonen per part d’alguns membres de l’oposició. A més, té una clara intenció informativa per part dels i de les agents socials que formem part d’aquest triangle social vers els serveis d’atenció socioeducativa i sociosanitària. La millora de les especificitats de les persones que representem en les nostres associacions va in crescendo; tot i que encara queda molt a fer.

Estem cansats i cansades de l’interès polític per part d’alguns partits polítics al Consell General i que només va en detriment del treball tècnic que estem portant a terme en el marc de l’elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat, la futura llei de la igualtat i no discriminació així com en les reunions participatives a la Copec, tal com indica el decret del 20 de juliol i en resposta a l’article 3 apartat c i l’article 41 de la llei 6/2014. Tots i totes formem part dels treballs de l’elaboració i el seguiment del PNASS, la formulació de propostes i recomanacions per a la millora de la prestació dels serveis i, també, de les diferents accions que se’n puguin despendre en acompliment d’aquesta llei. Creiem que en un tema tan important com ho és el de les polítiques socials s’ha de ser molt pedagògic, planer, constructiu i curosament tècnic vers les especificitats i sensibilitats. Cal explicar bé el què i el com, sense interessos personalistes i/o polítics seduccionistes, conèixer el sentit de la llei i no confondre’s amb la terminologia.

L’ànsia de voler parlar per nos­altres queda a anys llum de l’actual treball constructiu i dialogant envers l’aconseguiment i millora de les polítiques socials, sociosanitàries i d’igualtat que Andorra actualment necessita. Respectin-nos el treball que fem amb les àrees de nova creació i d’actual dotació pressupostària, informin-se’n bé del seu contingut i sobretot, recordi que tots/es estem en un mateix pla d’igualtat en aquest aspecte, amb totes i cadascuna de les administracions i els diferents sectors tècnics de la societat. Molts no tenen la necessitat de sortir en premsa però fan un treball admirable per darrere.

Hi ha moltes sensibilitats en les polítiques socials, però s’ha de reconèixer el treball que estem duent a terme, entre tots i totes, amb el ministeri que encapçala el ministre Espot. Atacar-ho en fals, sense dades evidents, és desconèixer-ho i faltar al respecte al nostre treball i a la veritat. En aquest sentit, volem recordar als membres que ens posen tot sovint a la palestra que en la presentació dels treballs del Llibre Blanc de la Igualtat que va tenir lloc a les dependències de la Llacuna no van assistir-hi ni tampoc varen estar al costat de la quarantena d’associacions que treballem en pro de la igualtat i dels serveis socials d’Andorra. Mencionar, a més, la seva absència en les diferents formacions de prevenció i conscienciació organitzades amb l’àrea de Polítiques d’Igualtat al Consell General sobre l’homofòbia o bé la no assistència de la seva representació parlamentària en l’acte de polítiques d’igualtat que es va programar amb el Consell i el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andor­ra. Potser no generava gaire portada o hi ha temes de primera categoria i temes de segona. Recordin que tenim personalitat i veu pròpia per parlar amb les administracions i amb els representants polítics. I així ho hem demostrat amb la nostra tasca. Els hi agradi o no, seguirem treballant, constructivament, amb el Govern i el Consell General amb l’objectiu d’aconseguir una Andorra pròspera, respectuosa i igualitària per un interès de present i de futur. L’abús polític que es fa de certs aspectes socials traspassa la barrera de la paciència i incrementa la desafecció vers l’àmbit social, directament proporcional al seu descrèdit en l’acció social parlamentària.


* Carles Perea, Agustina Grandvallet i Anna Parramon són activistes socials

 
Etiquetes
  • #1 coquelicot
    (16/02/17 10:23)

    Totalment d'acord amb aquest article.Em va semblar vergonyós els atacs al Govern en el Consell General de la setmana passada. Mes concretament amb un dels millors ministres que tenim actualmentTot i que el Sr. Pere Lopez també em sembla un bon polític, no entenc la política d'aquesta forma. No hem votat als polítics per això. Als polítics (també els que ara son a l'oposició), els hem votat perquè treballin pel be del país. I això comporta TREBALLAR conjuntament amb els polítics que dirigeixen ara mateix el país. “no todo vale”. Fora bo que els polítics recordessin de tant en tant els valors de la Constitució Andorrana i pensessin en treballar pel país sense aquests atacs

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts