Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

Es pot ser inversor immobiliari amb 50 euros?

El ‘crowdfunding’ és una tendència en alça en l’àmbit internacional i ha arribat per quedar-se
Actualitzada 08/12/2016 a les 06:48
L’avanç de les formes alternatives de finançament sembla no tindre fre i als nostres països veïns ja està arribant una tendència que està creixent amb força en l’àmbit internacional, sobretot als EUA i al Regne Unit: el crowdfunding immobiliari.

Què és el crowdfunding immobiliari? És una nova modalitat d’inversió que permet apropar els petits inversors al mercat immobiliari, de forma que, amb petites aportacions, qualsevol pugui ser propietari d’habitatges i locals comercials i gaudir dels beneficis que se’n deriven. És a dir, que qualsevol pugui invertir en el mercat immobiliari. Com funciona? La plataforma de crowdfunding selecciona habitatges o locals comercials amb preus de venda per sota del mercat que tenen una clara capacitat de revaloritzar-se en un futur. Normalment, immobles que es troben en zones consolidades de grans capitals, on és fàcil trobar arrendataris i potencials compradors. Localitza oportunitats per a arrendament i venda.

Un cop seleccionats, els publica a la seva pàgina web perquè qualsevol interessat pugui veure quin és el preu de compra, rendibilitat del lloguer, rendibilitat esperada d’una futura venda de l’immoble, etcètera. Si l’usuari està interessat a invertir, inclourà les seves dades i decidirà quin import i en quins actius immobiliaris fer-ho.

L’usuari tindrà plena llibertat per triar en quins projectes vol invertir. Podrà decidir, per exemple, fer-ho en diferents immobles, de forma que redueixi el risc d’invertir en només un.

I què passa després? Si la plataforma de crowdfunding aconsegueix reunir els diners suficients dels inversors perquè s’adquireixi l’immoble, constitueix una societat en què hi entraran com a socis tots els petits inversors. I serà la societat qui adquirirà els actius immobiliaris.

Una societat formada per cent cinquanta, dos-cents inversors, els que sigui. Petits inversors que han formalitzat la seva relació amb la plataforma de crowdfunding a través d’un sol click a la seva pàgina web.

I d’on s’obtenen els beneficis? Els beneficis vindran de dues vies diferents. En primer lloc, dels lloguers que es cobrin mensualment als arrendataris dels immobles. I, després, dels dividends derivats de les plusvàlues (diferència entre el preu de venda i el preu de compra) fruit de la seva venda futura. Tot en proporció al percentatge que cada soci o inversor ostenti a la societat.

La plataforma s’ocupa de tot: de la gestió dels immobles, la relació amb els arrendataris, la societat, etcètera. I a canvi obté una comissió sobre els beneficis que obté cada inversor. Si no hi ha beneficis tampoc hi ha comissió.

Amb el crowdfunding immobiliari s’estan finançant actualment compres de gratacels a Manhattan, edificis al centre de Londres, habitatges i locals a l’Argentina, Xile, Colòmbia, Espanya, etcètera. El primer trimestre de l’any passat es recaptaven als EUA més de 100 milions d’euros gràcies a aquesta fórmula. I no para de créixer a tot el món.

En poc temps, la primera plataforma de crowdfunding immobiliari d’Espanya, Housers, té més de 17.000 usuaris, més de 7 milions d’euros invertits, i està oferint rendibilitats de quasi el 7%.

La tecnologia i les finances s’estan unint per crear nous models d’inversió. I n’estan reemplaçant d’antics. El crowdfunding és una tendència en alça en l’àmbit internacional i la majoria de països estan fent enormes esforços per regular-lo. I ha arribat per quedar-se.

Suposa la democratització de les inversions. Les inversions a l’abast de tothom. Estem davant de nous paradigmes. Com diu Rodrigo Niño, considerat el fundador del crowdfunding immobiliari en l’àmbit internacional: “L’ésser humà no comprèn la innovació a mesura que passa, només la pot veure retrospectivament, però realment el que ens està passant a nosaltres és d’una profunditat que encara no coneixem, és d’una profunditat que ni tan sols comencem a veure” (fragment traduït del castellà).
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts