Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Sobre 'Perdona, Andorra'

Les opinions de Jordi Casoliva es llegeixen com una adulació políticament interessada
Actualitzada 01/12/2016 a les 13:16
Que les dues mocions aprovades pel Parlament de Catalunya en relació amb Andor­ra són una pífia monumental és fora de dubte, i el diputat català que tenim més a prop, Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell, del grup parlamentari majoritari de Junts pel Sí, així ho ha reconegut. Establerta aquesta premissa i entenent que el nostre Govern actuï per la via diplomàtica per fer esmenar el greuge –tot i que hauria estat molt més fàcil entendre’s discretament amb la Generalitat que no pas enviar una nota verbal de queixa a Madrid–, la temptació d’alguns catalans d’embolicar la troca i lligar l’assumpte amb el procés sobiranista estava servida. És el que ha fet el periodista Jordi Casoliva, director de la delegació de la COPE a Catalunya, en un article publicat al Diari en el qual treu partit d’un conflicte ben delimitat i aliè a aquell procés per a disparar l’artilleria pesant de l’unionisme contra el Govern independentista i la majoria parlamentària que el sosté.

Casoliva amaneix el seu article amb un reguitzell de penjaments contra els qui a Catalunya són els seus adversaris polítics i practica l’inveterat tremendisme de l’emissora de la Conferència Episcopal Espanyola amb perles com “demagògia catalana”, “decadència de la vida política i del país”, “embogits catalans”, catalans “enfrontats” i “esquerres extremes”, i de passada intenta denigrar els mitjans de comunicació que no són el seu.

Tot això, que expressat a Catalunya podria posar-se al compte de la legítima discrepància política com una visió de l’unionisme d’extrema dreta, publicat al nostre país sota la rúbrica Perdona, Andorra i acompanyat de música afalagadora es pot llegir més aviat com una utilització d’Andorra per a fins polítics aliens i de passada per posar llenya al foc provocat per les mocions espúries.

No sembla pas que hi hagi gaires andorrans disposats a empassar-se el calàpet que en forma de caramel ens ofereix Casoliva, ni que vegin gaire sinceritat en el seu proclamat desig de fer-se perdonar. Més aviat hi veuran –és la meva opinió– un intent de servir-se del nostre país com a palanca per involucrar-lo en la seva particular visió del procés català. Andorra no necessita aduladors d’aquesta mena.
  • #5 Eduard López Mirmi
    (03/12/16 00:22)

    Penso que d'interessats, a Catalunya, en són els independentistes i els unionistes. Els primers, quan per exemple, en Santiago Vidal, redactor de la Constitució catalana (sic!) "envaeix" la Sala d'Actes del Comú d'e-e, col.loca una estelada a la vora de la nostra senyera i ens ofereix un "meeting" que no pertoca dins del nostre Estat. Els segons, ho accepto Àlvar, en el mateix article que esmentes. Penso també que la Cancelleria andorrana ha actuat de forma impecable, Queixant-se a Madrid que de moment, és on toca. L'Estat català serà o no serà, i Andorra ha de restar al marge.

    Respondre
  • #4 Divide et impera
    (01/12/16 19:19)

    Estant vostès enfrontats, poden començar a matar-se entre vosaltres mateixos .... mentrestant, nosaltres, els amos del món els seguirem utilitzant com neo-esclaus en estat de shock, alhora que expoliem els seus estats sobirans.

    Respondre
  • #3 padrina
    (01/12/16 14:44)

    digueu-me ingènua... però prefereixo mil vegades aquestes moixaines enmetzinades q les moixaines que ja fa temps em de soportar dels sots denominats periodistes de pro que es carreguen un dia si i altre tambe el meu pais!! reportatges com aquest, encara que sigui interessat et reconcilien amb la vostra professio.

    Respondre
  • #2 Castellano Comunero
    (01/12/16 13:38)

    Vaig sentir el mateix llegint l'article; clar, que, després dels primers paràgrafs, en arribar a ' ' . . . , valors cristians, . . . ' ' no vaig poder continuar. Vaig enviar un comentari peró, com que les comunicacions estan tan malament, no deu haver arribat al Diari; és aquest: < < Para ser periodista, te ha salido un panfleto de propaganda política y adoctrinamiento ideológico difícilmente superable. Amén. > > .

    Respondre
  • #1 Jaume
    (01/12/16 10:16)

    Se li veu el llautó a la segona línia! Per desgràcia i llegint els comentaris que han deixat a l'escrit al que fas referència hi ha força lectors que s'han empassat les moixaines enverinades! Si en som de carallots alguns!

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts