Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
paraula i vida

Ens ha visitat l'arquebisbe

“... a través dels pastors és Crist mateix qui ens visita”
Actualitzada 20/11/2016 a les 07:04
    mossèn ramon sàrries
La primera quinzena de novembre, la parròquia de Sant Esteve d’Andorra la Vella hem tingut la visita pastoral de l’arquebisbe Joan-Enric.
En la visita Pastoral, l’arquebisbe ve a estrènyer els lligams de coneixença i d’amor, tot fent experimentar a la nostra parròquia que forma part de l’Església una, santa, catòlica i apostòlica. I que no estem sols i aïllats, sinó que a través dels pastors enviats pel Senyor, és Crist mateix qui ens visita i ens condueix com el Bon Pastor vers Déu Pare, per l’acció de l’Esperit.
Durant la visita pastoral, el se-nyor arquebisbe ha presidit Eucaristia en els tres centres de culte (Santa Coloma, Santa Maria i Sant Esteve), ha visitat els cementiris i hem tingut una assemblea parroquial. S’ha fet present en els centres d’ensenyament, les residències geriàtriques, i les diverses institucions que tenen la seva seu a la nostra parròquia i ha estat rebut per l’Honorable Comú, que li han mostrat els equipaments comunals bastits darrerament.
Hi ha hagut moments entranyables durant la visita. Ha estat rebut amb molta deferència i acompanyat per autoritats nacionals i locals, i a cada col·lectiu visitat els ha adreçat paraules particularment referides a la seva activitat.
Quin missatge ens ha deixat l’arquebisbe? Voldria escollir-lo d’entre el que ha dit a la comunitat el dia de l’assemblea parroquial:
– Sentir la joia de saber-nos membres d’una gran família: l’Església. Va il·lustrar aquest pensament amb imatges gràfiques: tenir posats els llums llargs, no anar sempre amb els llums curts; que en nosaltres ragi permanentment la font de la gràcia de Déu; sentir el goig de fer el que hem de fer en cada moment.
– Ser una Església “en sortida”. El tresor que tenim –la fe en Jesucrist– no és sols per a nosaltres. No podem viure de renda. Cal experimentar la joia d’anunciar l’evangeli.
– Una Església de la proximitat. Proximitat amb tothom, però especialment amb els qui més ho necessiten. Això voldrà dir, una Església acollidora i guaridora. De portes obertes. El papa Francesc l’anomena “un hospital de campanya”, on tothom qui ho necessiti sigui atès i pugui recuperar energies per continuar el seu testimoniatge de vida cristiana.
Agraïm al senyor arquebisbe la seva presència i les seves paraules, sempre engrescadores de cara a viure la nostra fe.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts