Foc i lloc

Un congrés amb llums i taquígrafs

Els militants del PS podran debatre i decidir sobre qüestions transcendents

Creat:

Actualitzat:

Som un país on les grans decisions polítiques pràcticament sempre s’han pres en el reservat d’un bon restaurant. És habitual que una colleta de polítics amb poder decideixin a porta tancada sobre qüestions cabdals al voltant d’un cafè, d’un bon licor i a voltes fumant un puret de qualitat.

El PS encara dissabte 26 el seu catorzè congrés ordinari. Un congrés que s’ha volgut convertir en un punt important de reflexió de les polítiques que volem portar a terme. Un congrés en el qual la militància fa mesos que treballa en l’elaboració de propostes valentes i de transcendència política.

Finalment, les vuit ponències presentades són d’un pes polític indiscutible. El debat sobre la idoneïtat de legalitzar la doble nacionalitat per afrontar un dels problemes d’identitat més greus que té avui en dia la ciutadania serà un dels punts forts de l’ordre del dia. Com també ho serà debatre sobre la modificació del sistema electoral, amb una gran transcendència en la democràcia d’aquest país. Així mateix, proposar una fórmula en clau socialdemòcrata amb relació a les competències comunals pot servir perquè els recursos que es destinen a les administracions siguin més eficients i eficaços. Interessant també serà l’exposició d’idees al voltant d’altres temes importants com les incompatibilitats dels càrrecs públics, sobre la viabilitat d’una renda universal o el desenvolupament del sector de l’economia verda. Finalment, es proposa una modificació dels estatuts del partit per fer-lo més participatiu i proper als ciutadans.

S’ha assolit l’objectiu de convocar un congrés de pes on es defineixin les polítiques a defensar pel PS en el futur. Tant si les ponències s’aproven com si no, mai no es podrà dir que el PS ha defugit debatre amb tota la militància qüestions extremament importants per al futur del partit però sobretot del país.

Es demostra, una vegada més, que som un partit que dóna la paraula als militants de base, no tan sols per debatre qüestions irrellevants o superficials, sinó per prendre decisions de gran envergadura política. Independentment de les ponències que s’acabin aprovant el dia 26, sense cap mena de dubte es pot afirmar que el més enriquidor per a tots nosaltres serà tot el debat que es produirà amb llums i taquígrafs.

tracking